Çürüyen servet, modern tesis oldu

Büyükşehir Belediyesi, 15 yıl önce yarım bırakılan Gebze Kültür Merkezi`ni tamamladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllar öncesinden kaderine terk edilen milli servetleri bir bir hayata geçirmeye devam ederken, Gebze Kültür Merkezi 15 yıllık aradan sonra modern bir siteye dönüştürüldü. Gebze´nin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak olan modern tesisin Kasım ayında hizmete açılması hedefleniyor.

ÇÜRÜMEYE BAŞLAMIŞTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılmak istenen fakat ödenek yetersizliği nedeniyle kaderine terk edilen Gebze Kültür Sitesi, çürümeye başlamıştı. Yağmur sularının göl haline geldiği ve kullanılan malzemenin tamamen çürümeye yüz tuttuğu tesis yüzünden, Gebze´de sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetler yapılamıyordu. Milli servetin kaderine bırakılarak, çürütülmesi, yıllarca tepkilere neden olmasına karşın, bugüne kadar bir adım bile atılmadı. Yıllardan beri duyulan özlem, Büyükşehir Belediyesi´nin çürüyen tesisi yapmak için harekete geçmesi ile sona erdi.

MODERN TESİS
Büyükşehir Belediyesi, Gebze´nin bütün sorunlarına sahip çıktığı gibi çürüyen kültür merkezine de sahip çıkarak, 14 ay önce projesini yenileyerek, yapımına başladı. Toplam 20 bin metrekarelik bir alan üzerine yapılan tesis, zeminin üzerine 3 kat olarak inşaa edildi. Tesiste 768 kişilik çok amaçlı salon, 156 kişilik meclis ve konferans salonu bulunuyor. Tesis, ilimizdeki en büyük kapasiteli kültür binası oldu. Tesisin yüzde 94´lük kısmı tamamlandı. Binada ayrıca Gebze Belediye Başkanlığı da bulunacak. Toplam 7 milyon 394 bin YTL´ye mal olan kültür merkezinin ikinci bölümünün ihalesi ise ihale edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!