Cumhuriyete çalışarak sahip çıkılır

Büyükşehir Belediyesi, Plaj Yolu`nda Cumhuriyet Kültür Merkezi`ni törenle hizmete açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Saraybahçe´nin Plaj Yolu mevkiinde yaptırdığı Cumhuriyet Kültür Merkezi´ni törenle hizmete açtı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Millitvekili Nihat Ergün, kaynakların israf edilmediğini belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet´e sözle değil, çalışarak sahip çıkılacağını söyledi.

BÜYÜK İHTİYAÇTI
Kentin her köşesine hizmet binaları ve kültür merkezleri yaptıran Büyükşehir Belediyesi, Plaj Yolu mevkiinin yıllardan beri ihtiyacı olan kültür merkezini yaparak, hizmete açtı. Cumhuriyet Kültür Merkezi´nin hizmete açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

400 KİŞİ KAPASİTELİ
Törende açılış konuşmasını yaparak, Cumhuriyet Kültür Merkezi hakkında teknik bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, 592 metrekare alan üzerine kurulan çok amaçlı salonun 400 kişi kapasiteli olduğunu söyledi. Ayrıca kültür merkezinde 220 kişilik bir konferans salonu, KO-MEK kursları için eğitim salonları ve idari ofislerde bulunuyor. Akman, binanın yapımında kullanılan malzemenin kalitesinin tartışılmasının imkansız olduğunu ifade ietti.

İSTİKRARI BOZMAYIN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Kocaeli´de kaynakların yıllarca israf edildiğini, bu yüzden vatandaşların ve kentin hizmete hasret kaldığını söyledi. Son 3 yıl içinde değişen yönetimle birlikte büyük bir gelişim yaşayan kentin yeniden yapılandığını anlatan Ergün, “Zihniyet değişti, yönetim anlayışı değişti, israflar önlendi ve Kocaeli büyük bir atılım yakaladı. Aynı şey ülke yönetiminde de yaşandı. Bugün Türkiye bulunduğu yere geldiyse, istikrar sayesinde oldu. Bu istikrarı ülkemiz için, bu toplumun geleceği için bozmayın” çağrısında bulundu.

LAFLA OLMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 3 yılda büyük hizmetlere imza attıklarını dile getirdi. Yerel ve yerinde yönetim anlayışının hizmete girmesinin büyük kazanım olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Kaynaklar daha iyi kullanılmaya başlandı bunun sonucunda da önemli hizmetler yapıldı. Bu kaynaklar daha önce yok muydu? Vardı, ama kullanılamıyordu. Kentimizin her noktasına hizmet götürdük. Bakın denizimiz tertemiz, bu kendi kendine mi oluyor. Hiçbir şey kendi kendine olmaz. Cumhuriyete sahip çıkmak lafla olmaz, hizmet etmekle, üretmekle, çalışmakla olur. Biz çalışarak hem Cumhuriyet, hem Atatürk´ün hedeflerine sahip çıkıyoruz” dedi.

EKİP RUHU
Başkan Karaosmanoğlu, yapılan hizmetleri bir ekip ruhu anlayışı içinde yaptıklarını ifade etti. Karaosmanoğlu, dağ köylerine bile doğal gaz verdiklerini, bu tempo ile kenti Avrupa kentlerinden daha üst düzeylere taşıyacaklarını söyledi. Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve çalışanlarına teşekkür etti. Cumhuriyet Kültür Merkezi´nin hizmete açılmasıyla birlikte, törene katılanlara etli pilav ikramı yapıldı. Yabancı ülkelerin halk oyunları ekipleri ise gösteri yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!