Cumhuriyet Koşusu ve Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Büyükşehir’in "8. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu" ile Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Cumhuriyet Koşusu ve Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği “Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” ile Uçurtma Şenliği geniş bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Sekapark Oteli önünden start verilen 3 kilometre halk koşusu, 10 kilometre Cumhuriyet Koşusu ve 1 kilometre çocuk maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışlara, on bine yakın yerli ve yabancı sporcu katıldı. Koşunun 10 kilometre erkekler kategorisinde 27 dakika 24 saniyeyle Getaye Gelaw birinci, 27 dakika 27 saniyeyle Murat Emektar ikinci ve 27 dakika 30 saniyeyle Simon Kiruthi Muthoni üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise 31 dakika 35 saniyeyle Burcu Subatan birinci, 31 dakika 35 saniyeyle Büşra Nur Koku ikinci ve 32 dakika 06 saniyeyle Bahar Atalay üçüncü oldu. 1.923 adet Türk Bayrağı ve uçurtmanın dağıtıldığı Uçurtma Şenliği’nde ise gökyüzü uçurtmalarla rengarenk boyandı.

ÜÇ ANA KATEGORİDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’nun 8’incisi gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın start verdiği Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu renkli görüntülere sahne oldu. Sekapark Otelinden start alan koşuya, milli atletlerimizin yanı sıra yurt dışından da birçok yabancı sporcu katıldı. Üç ana kategori gerçekleştirilen 10 kilometrelik Cumhuriyet Koşusunda yarışmaya katılan 470 sporcu, göğüslerine takılan numaralardaki çiple takip edildi. Genç, yaşlı, gazi, engelli ve engelsiz on bine yakın vatandaşın katıldığı 8. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu renkli görüntülere sahne oldu.

BÜYÜKAKIN: CUMHURİYET’İ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’i coşkuyla kutlamak için etkinlikler düzenlendiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk Milleti’nin en büyük kazanımı Cumhuriyet’tir. Halkın egemenliğinin ilan edildiği, halk iradesinin üzerinde daha büyük bir irade olmadığını ilan eden Cumhuriyet’i her koşulda savunmak, coşkuyla kutlamak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

3 KİLOMETRE HALK KOŞUSUNDA

Yarışlarda 3 kilometre halk koşusunda, erkeklerde Umut Çakar birinci, Yasin Akşahin ikinci ve Ahmet Ege Önder üçüncü olurken, kadınlarda ise Rahime Tekin birinci, Serra Kökduman ikinci, Esranur Türkmen da üçüncü sıraya yerleşti. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Deniz Ticaret Odası Başkanı Av. Vedat Doğusel ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül verdi.

 

SEKAPARKTA GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA DOLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği “8. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu kapsamında bu yıl ilk kez çocuk maratonu yarışmacılarına hediye edilen uçurtmalarla Sekapark uçurtma tepesi alanında Uçurtma Şenliği de düzenledi. Çocuk Maratonuna katılan yarışmacılara bin 923 adet Türk Bayrağı ve uçurtmanın dağıtıldığı Uçurtma Şenliği’nde 7’den 70’e her kesimden vatandaş uçurtmalar uçurarak, keyif dolu bir gün geçirdi.

“MUTLU ÇOCUKLAR MUTLU YARINLAR DEMEKTİR”

Bu mutlu günde Kocaelilileri yalnız bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın çocukların mutluluğuna eşlik etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, “Yavrularımızın bu gülen yüzünü görmek her şeye değer. Mutlu çocuklar mutlu yarınlar demektir. Bu kadar çocukla uçurtma uçurmak benim de hayalimdi” dedi.

 

“DEV TÜRK BAYRAĞI UÇURTMASI BÜYÜK ALKIŞ ALDI”

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, bazı çocuklar Sekapark’ın çimenlerinde yuvarlanırken bazıları da alanda uçurtmalarını uçurdu. Büyükler de çocuklara uçurtma uçurmayı öğreterek zaman geçirdi. Uçurtma etkinlik alanındaki gökyüzünü donatan binlerce uçurtmanın arasından dünyanın en büyük beşinci bayrak uçurtması olan 60 metrekare büyüklüğündeki dev Türk Bayrağı uçurtması ve Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünde esinlenen 98 adet Türk Bayrağı desenli sıralı uçurtmayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından uçurulması herkesi heyecanlandırdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!