Çözüm Masası köprü olacak

Belediye ile vatandaş arasındaki bürokratik engel kalmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaş ile kendi arasında hiç bir bürokratik engelin kalmaması için kurduğu Beyaz Masa ile ilgili olarak Daire Başkanları ve Şube Müdürleri`ni bilgilendirdi. Bu sayede vatandaşın sorunlarının daha çabuk çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

KATILIM YÜKSEK
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu`nda Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlığında yapılan “Çözüm Masası ve Geri Besleme” konulu eğitim ve bilgilendirme toplantısına bütün birim amirlerinin yanı sıra, evrak kayıt personeli de katıldı. Katılımın yüksek olduğu hizmet içi eğitim seminerinde, Çözüm Masası`nın vatandaş ile belediye arasında köprü vazifesi gördüğü, bütün bürokratik engeller kaldırılarak, sorunların çözüm üretilmesine çalışıldığı ifade edildi. Ayrıca Çözüm masası`ndan gelen vatandaşın sorunlarını içeren yazılara vakit geçirmeden cevap verilmesi istendi.

MÜKEMMEL PERFORMANS
Öncelikli olarak vatandaşın sorunlarına önem verilmesi gerektiği belirtilen toplantıda, Çözüm Masası`ndan vatandaşların beklentilerini bekletmeden gerekli birimlere iletmesi istendi. Vatandaşa tek merkezden cevap verilmesi amacını taşıyan Çözüm Masası`nın yaşadığı sorunlarda masaya yatırıldı. Tüm başvuruları anında kayıt altına aldıklarına belirten Çözüm Masası yetkilileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile koordineli bir şekilde çalışarak vatandaşların talep ve şikayetlerini çok süratli bir şekilde cevap verdiklerini söyledi. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde sünnet şöleni, üniversite öğrencilerine verilen bursların başvuruları, SEKA çalışanlarının Büyükşehir`e geçişlerinde üstlendiği rol, çözüm masasının etkinliğini artırdı. Ayrıca vatandaşların yol, su, imar, doğalgaz, asfalt, sosyal tesis, temizlik, kanalizasyon ve zabıta hizmetleri gibi sorunlarına çözüm bulundu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK 
Büyükşehir Belediye yetkilileri sosyal belediyeciliğin göstergesi olan Çözüm Masası`nın, vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi gördüğünü ifade etti. Özellikle belediye birimleri ile vatandaş arasında uyumu sağladığı, sorunların çözümünü kolaylaştırıcı, bürokratik engeli aşıcı görev üstlendiği dile getirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!