Çöp Gazından Elektrik Enerjisi Elde Edilecek Demendinmi ben size yahu

İngiltere Hükümeti tarafından davet edildiği Çevre Teknolojileri Fuarı`ndan geçtiğimiz hafta sonu dönen Başkan Karaosmanoğlu, bu ülkede yaptığı incelemelerde çöp gazının toplanarak elektrik enerjisine çevrilmesiyle ilgili ön görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, bu görüşmelerin önümüzdeki haftalarda somut sonuçlar vereceğini kaydetti.

İNGİLTERE PROGRAMI
 
Başkan Karaosmanoğlu İngiltere`de bulunduğu süre içinde önce her çeşit dökme atıklarının işlenmesi ile ilgili proses ve depolama hizmetlerini veren Fairport Mühendislik, ardından geri dönüşüm tesisi bulunan GMW Firmasını ziyaret ederek buradaki firma yöneticileriyle görüş alışverişinde bulundu. Geçtiğimiz Çarşamba günü ise Atık Yönetimi Konferansı ve Sergisi`ne katılan Karaosmanoğlu, cuma günü de Compact Power Enerji Geri Kazanımı, Piroliz ve Gazlaştırma Tesisi ile Cory Environmental LTD`nin atık toplama ve geri dönüşüm, bertaraf tesislerini gezdi.
 
İZAYDAŞ`LA EŞDEĞER
 
Temaslarının oldukça faydalı geçtiğini söyleyen Karaosmanoğlu, incelemeleri sırasında İZAYDAŞ`taki teknolojinin İngiltere`deki tesislerle eşdeğer olduğunu belirtti. Karaosmanoğlu, bu durumdan da oldukça memnun olduğunun altını çizdi.
 
Başkan Karaosmanoğlu`nun İngiltere ziyaretine İZAYDAŞ Genel Müdürü R. Bilal Şengün de katılmıştı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!