Çocuklar Ramazan Çadırı´nda çok mutlu

Lunapark, yarışma ve oyunlar, çocukların en büyük eğlencesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Doğu Kışla`da kurulan dev çadırın keyfini büyüklerden çok çocuklar çıkarıyor. Çadırda gerçekleştirilen birbirinden güzel etkinliklere katılan minikler, lunapark bölümüne büyük ilgi gösteriyor. Çocuklar kendileri için gerçekleştirilen etkinliklerle coşarken, anne ve babaları da çadır içindeki diğer faaliyetleri rahatça izleme imkanı yakalıyor. Kısacası bu yıl Doğu Kışla`da herkes kendine uygun bir etkinlik bulup gönlünce eğlenmenin keyfini çıkarıyor.

LUNA PARK KEYFİ
Ramazan Çadırı`nda çocukların en çok ilgi gösterdikleri yerlerin başında Salto Trambolin geliyor. Bellerine demirli halkalarla iplerin bağlanmasının ardından, yumuşak bir zemin üzerinden yükseğe zıplamanın zevkini yaşayan çocuklar, bu aletlerin başında uzun kuyruklar oluşturuyor. Çadırda gençlerin en çok ilgi gösterdikleri yerlerden bir diğeri de, The Boxing aleti. Gençler, bu alete yumruk vurarak güçlerini deneme fırsatı buluyor.

Bu arada Ramazan gecelerinde küçük yaştaki çocukların en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında Lunapark geliyor. Özellikle 15 Eylül tarihinde Kocaeli Fuarı`nın kapanmasının ardından Lunapark`a hasret kalan çocuklar, Ramazan Çadırı`nda kurulan parkın keyfini çıkarıyor. Atlı Karınca, Tren, Çarpışan Oto ve Gongol küçük yaştaki çocukların büyük ilgisini çekerken, masa maçı bölümü ise, daha büyük yaştaki çocuklara ve gençlere hitap ediyor.

ÇOCUK EĞLENCELERİ HER AKŞAM VAR
Lunapark`ta zamanın nasıl ilerlediğinin farkına varmayan çocuklar, buradan çocuk eğlencelerinin oynandığı sahne tarafına geçiyor. Diloş Abla Çocuk Tiyatrosu minik konuklar için her akşam düzenli olarak sahne alıyor. Birçok çocuğun sahnede yeteneklerini sergileme imkanı bulduğu program, özellikle aileler tarafından büyük beğeni topluyor.

Öte yandan çadırda oynatılan Meddah, Hacivat Karagöz ve Nasrettin Hoca gibi oyunlarla da çocuklara geleneksel Türk tiyatrosu tanıtılıyor. Çocuklar bir yandan eğlenirken bir yandan da kültürlerine sahip çıkıyor.

Bu arada çocuklar sürpriz bir doğum günü partisinin de doğal misafirleri oldu. Diloş Abla Çocuk Tiyatrosu`nun oyuncularından Tombili ve Volki`nin doğum gününü kutlayan çocuklar, kesilen doğum günü pastasını da büyük bir keyifle yedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!