Çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Yaz Spor Okulları start aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından yaz tatiline çıkan çocukları, hem eğlendirmek, hem de spora özendirmek amacıyla başlatılan  ücretsiz yaz spor okulları büyük ilgi görüyor. 17 farklı dalda 3020 sporcunun ders aldığı okullarda, yüzme sporuna büyük ilgi var.

YÜZMEYE BÜYÜK İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen uzman antrenörler eşliğinde, yaz tatiline giren çocuklar seçtikleri branş sporunda hem eğleniyor, hem spor yapmanın tadını çıkartıyor. Bu yıl ilk düzenlenen ‘Haydi Çocuklar Spora´ adlı etkinlik yoğun bir katılımla başladı. 17 farklı dalda faaliyet gösteren spor okulları, Temmuz ve Ağustos ayı olarak iki periyot halinde yapılacak. Temmuz ayında en büyük ilgiyi yüzme sporu gördü. Bu sporu yapmak için yaklaşık 2 bin kişi müracaat ederken, bunların 1700´ü, Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli bölgelerde kiralanan yüzme havuzlarında ders almaya başladı. Kalan 300 kişi ise, Ağustos ayında yapılacak derslere katılacak. 

HEM ÖĞRETİYORLAR, HEM EĞLENDİRİYORLAR
Toplam 70 sınıf olarak açılan yüzme kurslarında yaşları 8 ile 14 arasında değişen öğrenciler haftada iki saat ders görme fırsatı buluyor. Yahya Kaptan´da bulunan Sporium Yüzme Havuzu´nda Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen antrenörler Hande Kuseyri, Arzu Tukar, Serhan Ünal ve Elif Erdem, bu bölgeye yakın yerde oturan öğrencilere, Plaj Yolu´nda bulunan Yıldızlar Yüzme Kulübü´nde görev yapan antrenörler Mine Başak, Elif Kılıçarslan, Sevim Menteş ve Meriçhan Vardoğan bu bölgedeki öğrencilere, Kuruçeşme´nin üstünde bulunan Marmara 2000 Yüzme Havuzu´nda görev yapan İlker Günel, Ercan Büyükaşık, Dilek Köşe ve Nihan Yolaç ise bu bölgeye yakın ikamet eden öğrencilere yüzme dersi veriyor. Yüzme sporu ile ilgili temel bilgilerin verildiği derslerde, çocukların hem suya yabancılık çekmemesi, hem de spora daha çok eğilmesi için çeşitli metotlar uygulanıyor.

VELİLERDEN TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak yüzme dersi alan çocuklar, bu dersler sırasında hem yüzmeyi öğreniyor, hem de yeni arkadaşlık bağları kurarak büyük keyif alıyor. Çocuklarını izlemeye gelen velilerde kendi aralarında bu tabloya ortak olmadan geçemiyor. Yaz aylarında yapılan bu uygulamadan dolayı son derece memnun olduklarını ifade eden veliler, çocuklarına bu imkanı sağlayan tüm Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!