Cidde´yi sineklerden Büyükşehir kurtaracak

Suudi Arabistandan ilimize gelen bir heyet, Büyükşehir Belediyesinin sineklerle mücadele yöntemini ülkelerinde kullanmak istediklerini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kara ve sivri sineklere yönelik mücadelesinde elde ettiği başarı, ülke sınırlarını aştı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı ve Cidde Belediyesinden oluşan bir heyet, geçen hafta Büyükşehir Belediyesine gelerek uygulanan yöntem hakkında bilgi aldı.

 

BAŞARI LAVRASİT YÖNTEMİNDE
Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı danışmanı Yahya Al-Hukail ile Cidde Belediyesi kriz masası şefi Ahmed Faisal Al-Quathami ve Abdullah Hüseyin Metvalden oluşan yabancı heyet, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyrazı makamında ziyaret e tti. Dr. Poyraz, Kocaelinde yaklaşık iki yıldır lavrasit yöntemini kullandıklarını ve söz konusu yöntem sayesinde sinek derdinin ortadan kalktığını söyledi. Etkin mücadelede yerinde ilaçlamanın başarı getirdiğini ifade eden Poyraz, Cidde kentinin de bu yolu benimsemesinde fayda olacağını kaydetti.

HEDEF İNSAN DEĞİL SİNEK OLMALI
Kocaelinde sinekle mücadelede yanlış metotlar uygulandığını anlatarak, "Havaya yapılan ilaçlama sinekleri öldürmenin ötesinde insan hayatını tehdit eder duruma geldi. Hedef sine k olmaktan çıkıp insanı tehdit eder duruma düştü. Ancak biz iki yıldır Dünya Sağlık Örgütünün de önerdiği lavrasit yöntemini kullanıyoruz. Hem başarı yakalıyoruz, hem de insanların üzerine kimyasal madde sıkmıyoruz" dedi.

SAHALARA GÖTÜRÜLDÜLER
Lavrasit yöntemi ile ilgili bilgileri dikkatle not eden Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı ve Ciddi Belediyesi yetkilileri ise, bu yöntem sayesinde Ciddenin yı llardır yaşadığı sinek derdinden kurtulacağını söyledi. Konuk heyet daha sonra yöntemin uygulandığı bataklık ve gübreleme alanlarına götürüldü.

RAPOR YAZACAKLAR
Suudi Arabistanın Cidde kenti kara ve sivri sineklerle yıllardır mücadele ediyor. Kent sinekler nedeniyle humma ve buna benzer hastalıkların da sürekli tehdidi altında bulunuyor. Cidde Belediyesinin her türlü ilaçlamasına karşın bugüne kadar etkin bir başarı sağlanamadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerini ziyaret ederek ilimizde uygulanan havrasit yöntemi hakkında bilgi alan heyet, yaptıkları görüşmelere ilişkin değerlendirme ve raporlarını, ülkelerinde üst makamlara iletecekler.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!