Cezaevinin doğal gaz ihalesi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi İZGAZ Genel Müdürlüğü`nün ihalesine 9 firma katıldı

Doğal gazı köylere kadar yaymayı başaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Kandıra F Tipi Cezaevi´ne doğal gaz verme çalışmalarını başlattı. Cezaevine verilecek doğal gaz ihalesi İZGAZ Genel Müdürlüğü´nde yapılırken, ihaleye 9 firma katıldı.

KÖYLERDE YARARLANACAK
Büyükşehir Belediyesi İZGAZ Genel Müdürlüğü, başarılı çalışmalarla doğal gazı köylere kadar yaymayı başararak, Türkiye´de bir ilke imza attı. Kocaeli genelinde odun kömür dönemini tamamen kapatmanın hesaplarını yapan İZGAZ Genel Müdürlüğü, ısınma konusunda sorun yaşayan Kandıra F Tipi Cezaevi´nin de sorununu çözümlemek için çalışma başlattı. Cezaevi güzergahına doğal gaz hattı yapımı için ihale açan İZGAZ Genel Müdürlüğü, aynı güzergahta bulunan köylerinde daha sonra bu hattan yararlanmasını sağlayacak.

9 FİRMA KATILDI
İZGAZ Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Erikçi´nin komisyon başkanlığını yaptığı ihaleye 9 firma katıldı. İhalede en düşük teklifi 966 bin YTL ile Bölenler İnşaat verirken, en yüksek teklif 2 milyon 494 bin YTL ile Ektaş İnşaat´tan geldi. Çalışmalar için 10 bin 870 metre çelik döşenecek. Ayrıca 375 özel geçiş, 4 bin metre polietilen (PE) hat ve 1 adet 5 binlik regülatörün yapılacak.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri ise şöyle :

Bölenler İnşaat

966.000 YTL