Cezaevi Köprülü Kavşağı tamam gibi

Sahil yolu ile bağlantı için konulan köprüde sıra asfalt dökümüne geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100 İzmit kent geçişini kesintisiz hale getirmek için başlattığı çalışmalarda, Cezaevi Köprülü Kavşağı tamamlanmak üzere. Köprüyü sahil yoluna bağlayacak olan 140 metre uzunluğundaki köprüde asfalt dökme aşamasına gelindi.

D-100´Ü SAHİLE BAĞLIYOR
İzmit merkezinde D-100 Karayolu´nun trafik akışını sürekli hale dönüştürmek amacıyla başlatılan çalışmalar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Yürütülen çalışmada Cezaevi Köprülü Kavşağı´nı sahil yoluna bağlayacak olan ek köprü inşaatı, tren ve kamyonlar hesap edilerek,  inşa edildi. Toplam 140 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde inşa edilen köprü, eski köprüye bağlandı. Köprü inşaatının demiryolu üstüne  gelen kısmı, 4.5 metreden 6.85 metre yüksekliğe çıkarıldı. Eski köprü ile yeni köprü arasında, demiryolu nedeniyle yapılan yükseltme nedeniyle çıkan kot farkı için dolgu işleminin yapımına başlandı.

TEMMUZ´DA BİTECEK
Köprü inşaatında yapımı süren dolgu çalışmasının ardından asfaltlama çalışmasına başlanacak. Sahil yoluna yapılacak olan bağlantı bölgesindeki kazı çalışmaları ise tamamlandı.Köprü üzerinde yaya kaldırımı betonları, oto ve yaya korkulukları, aydınlatma direkleri çalışmaları ise devam ediyor. Plajyolu´ndan gelip, İzmit istikametine gitmek isteyen araçlar için yapılmakta olan tüp geçidin dolgu işlemleri ise sürüyor. Yolun Temmuz ayı içinde tamamlanarak, hizmete açılması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!