Çevre Komisyonu çiftlikleri tartıştı

Tavuk çiftlikleri için yapılan şikayetler masaya yatırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri, besi tavuğu firma yetkilileriyle son günlerdeki tartışmaları değerlendirme toplantısı yaptı. Özellikle besi çiftliklerinden çevreye yayılan kokuların ele alındığı toplantıda, kuş gribi salgını da konuşuldu. Komisyon üyeleri, vatandaşların göçmen kuşları avlamamaları konusunda uyardı.

KOKU BAŞ SORUN
Tavuk çiftliklerinden etrafa yayalın pis koku ve atılan çöpler için yapılan şikayetler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, besi tavuk çiftliği sahiplerini bir araya getirdi. Toplantıya Çevre, Sağlık, Orman İl Müdürlüklerinin temsilcileri de katıldı. Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Cemil Kavurt başkanlığında gerçekleşen toplantıda besi tavukçularının sorunları ve çözüm yolları tartışıldı. Cemil Kavurt, en büyük şikayetin çiftliklerdeki kokulardan kaynaklandığını, besi çiftliklerinde inceleme yaptıracaklarını, raporların meclis gündemine getirileceğini söyledi.

ÇİFTLİKLER RUHSATSIZ
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman, Kocaeli genelinde kurulan kümeslerin hiçbirinin GSM (Gayrı Sıhhi Müessese) ruhsatı olmadığını belirterek, “Kümeslerden yoğun koku şikâyetleri almaktayız. Vatandaşlardan gelen bu şikâyetleri dikkate alarak oluşan kokunun giderilmesi için çözüm üretmeliyiz” şeklinde konuştu.

KUŞ GRİBİ DE KONUŞULDU
Antikkapı Restaurant`ta yapılan toplantıda kuş gribi de gündeme geldi. Komisyon üyeleri, Kocaeli`nin henüz risk taşımadığını ifade ederken, özellikle Kocaeli`ni geçiş bölgesi olarak kullanan bıldırcın, kuğu gibi göçmen kuşlar konusunda dikkatli olunmasını istedi. Alınacak en iyi önlemin ise göçmen kuşların avlanmaması, göç sezonu bitene kadar kümes hayvanlarının kapalı mekanlarda tutulması olduğu belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!