Çevre bilinci için şenlik yapıldı

Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Vakfı tarafından organize edilen şenliğe 5 bin kişi katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TEMA Vakfı, öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek amacıyla, 42 okulun katılımıyla Sekapark´ta Çevre Şenliği düzenledi. En güzel okul bahçesinin de seçilip, ödüllendirildiği şenlikte, okulların gösterileri izleyenleri büyüledi.

ÇEVRE İÇİN ŞENLİK
Yaşanan küresel ısınma ve kaybolan doğal kaynaklar dünyayı her geçen gün felaketin eşiğine sürüklerken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi TEMA Vakfı ile ortak bir etkinlik düzenledi. Çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlenen Çevre Şenliği Sekapark´ta yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenliğe, ilköğretim okulu öğrencileri aileleriyle birlikte geldi. Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden gelen öğrencileri deniz otobüsleri ile taşıdı. TEMA Vakfı üyeleri ve çevrecilerin de katıldığı şenlikte, öğrencilerin hem eğlenmesini sağladı, hem de çevre konusunda bilinçlenmesine katkıda bulundu.

DOĞAYI KORUYALIM
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karoasamanolğu, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre bilincini ön planda tutmaya çalıştıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Yeşil bir kent, doğal kaynakları korunan bir dünya, sizlere bırakacağımız en güzel miras olacaktır. Bizler bol bol ağaç dikip, ormanları korumak için çalışıyoruz. Çevrenizi temiz tutun, doğayı koruyun. Çevreyi kirletenleri mutlaka uyarın. Doğayı korumak, yaşadığımız dünyanın çölleşmesini önleyecektir” dedi.

EN GÜZEL OKUL BAHÇESİ
Çevre Şenliği´nde, trafik kazasında yaşamını yitiren Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy anısına en güzel okul bahçesi seçimi yapıldı. Bahçelerinin güzelliği ile övünen 42 okul yarışmaya katıldı. Devlet okullarında Gölcük Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu birinci, Yukarı Doğantepe İlköğretim Okulu ikinci, Körfez Anadolu Teknik Anadolu Meslek Lisesi ise üçüncü oldu. Birinci olan Gölcük Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu´nun bahçesine, Solphan Şirketler Grubu tarafından şelale yaptırılacak. İkinci olan okula fotoğraf makinesi, üçüncü gelen okula ise fide hediye edildi. Özel okullarda ise TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi birinciliği kazandı.

OKULLAR GÖSTERİ YAPTI
Çevre Şenliği nedeniyle Sekapark´ta okullar farklı gösterilere imza attı. Gösterilere katılan 22 okuldan, kimi dans, kimi müzik, kimi folklor, kimi şiir, kimi akrobat gösterisi sundu. Öğrencilerin kendilerine özgün gösterileri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Uçurtma uçuran çocuklara, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Şenlikte çocuklarla birlikte eğlenen Başkan Karaosmanoğlu, ayakkabılarını çıkararak, çimler üzerinde onlarla oyunlar oynadı. Çocuklar yaptıkları gösterilerle hem kendileri eğlendi, hem de izleyenlerin hoşça vakit geçirmelerini sağladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!