Çayırova´da eski Ramazanlar canlandı

Büyükşehir`in organizasyonuyla usta sanatçılar gölge oyununun en seçkin örneklerini sahneledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan etkinliklerinin dün akşamki merkezi Çayırova oldu. Büyükşehir Belediyesinin eski Ramazanları aratmayan “Ramazan Oyunları”, bu defa Çayırova Konferans Salonunu dolduran vatandaşlar için sahnelendi.

ÇOCUKLARLA KUKLA
Aileler ve kimilerinin beraberinde gelen çocukları, Geleneksel Türk gölge oyununun iki büyük kahramanı Hacivat ve Karagöz´ün yanı sıra kukla gösterileri ile keyifli anlar yaşadı. İnteraktif gösteri sırasında kukla oynatıcıları sahneye çocukları davet ederek kuklaları oynattırdı. Çocukların bu andaki sevinci ise görülmeye değerdi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Kocaeli Büyükşehir Belediyesini Terminaller Şube Müdürü Arif Alpaydın, Çayırova Belediyesini ise Başkan Vekili İlyas Kadik ve belediye yöneticileri temsil etti.

“KARAGÖZ VE HACİVAT”
Program mehter marşı ile başladı. Ardından sahneye ünlülerin kuklaları geldi. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı bu anda, salondan sık sık kahkaha sesleri yükseldi. Gösterinin ardından ise Ramazan eğlencelerinin simgesi “Hacivat ve Karagöz” gölge oyunu ile sahne aldı. Karagöz´ün bildik huysuzlukları ve yanlış anlamaları ile Hacivat´ın ince esprileri neşeli anlar yaşattı.

SEMAZENLER
Gösteri semazen kuklalar ile devam etti. Kukla semah gösterisi Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Korusu´na zaman zaman eşlik eden Semah grubunu aratmadı. Çayırova´ya eski ramazanları tattıran gösteri gece geç saatlere kadar devam etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!