Cankurtaran timleri hayat veriyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kandıra sahillerinde hafta sonu 6 can kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından oluşturulan 40 kişilik cankurtaran timi, hafta sonu Kandıra sahillerinde batmak üzere olan bir teknenin yanı sıra  6 can kurtardı. Sık sık boğulma olaylarının yaşandığı sahiller 40 kişilik kurtarma timi görev yaparken, gözetleme kulelerinden dürbünlerle deniz sürekli gözetlenerek, insanların güven içinde yüzmeleri sağlanıyor.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ`DE KATILDI
Kandıra sahillerinde boğulma olaylarının önüne geçebilmek üzere geçen yıl başlatılan uygulama bu yıl daha kapsamlı hale dönüştürüldü. Özellikle Cebeci, Kumcağız, Seyrek ve Bağırganlı`da İtfaiye Daire Başkanlığı`nın önderliğinde 40 kişilik kurtarma ekibi oluşturdu. Daha önceki yıllar Kızıla`yın Cebeci`de kamp yeri olarak kullandığı alanda Kıyı Eğlenceleri ve Güvenlik Merkezi adı altında kurulan yerde hafta sonları toplanan kurtarma ekibi, kurtarma timleri sorumlusu Doğan Menteş tarafından boğulma vakalarının sık görüldüğü tehlikeli noktalarda görev yapıyor. Kurtarma ekiplerine katkıda bulunan sivil toplum örgütlerine ilk yardım, yüzme, bot kullanma eğitimleri verildi. Bu eğitimlerden geçen, gönüllü itfaiyeciler, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Sporcuları, Akut, KYÖD, İzmit Yelken Kulübü, Medikal Ekip, İstanbul Umut Arama Kurtarma ekipleri katılıyor.

6 ADET GÖZETLEME KULÜBESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurtarma ekiplerinin görev yaptığı sahillerde Cebeci`de 2, Kumcağız`da 2, Seyrek`te 1 ve Bağırganlı`da 1 olmak üzere toplam 6 adet gözetleme kulübesi kurdu. Gözetleme kulübesinde görev yapan ekiplerde 1 dürbün, 1 telsiz ve 1 megafon bulunuyor. Su Altı Sporcuları`ndan oluşan ekip ise botla sabahtan akşama kadar sahilde dolaşarak tehlikeli yerlerde yüzen vatandaşları uyardığı gibi gözetleme kulübesinden gelecek ihbarlara anında müdahale edebiliyor.

3 SAĞLIK EKİBİ HAZIR DURUMDA
Büyükşehir Belediyesinin Kandıra Sahillerinde kurduğu kurtarma ekibinin içinde sağlık ekipleri ile birlikte Seyrek`te ve Bağırganlıda 1 ambulans, Cebecide 2 ambulans hazır durumda bekletiliyor. Kurtarılan insanlar bu ekipler sayesinde yeniden hayata döndürülüyor.

40 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ
Kandıra sahillerinde tatil yapan vatandaşların tatillerinin kâbusa dönüşmemesi için görev yapan, her ekipte 6 kişi bulunuyor. Toplam 40 kişiden oluşan kurtarma ekibi, hafta sonları her sabah saat 10`da görev yerine intikal ediyor. Dönüşümlü olarak vatandaşlar plajdan çekilene kadar görev yerlerinde kalıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, Kandıra sahillerinde tatillerini geçiren vatandaşların tatillerinin kâbusa dönmemesi için kurtarma ekiplerinin ikazlarına uymalarını isteyerek, her yıl onlarca insanın boğulduğu Kandıra sahillerinde bu yıl boğulma vakalarının önüne geçmek için organizeli bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

HAFTA SONU 6 CAN KURTARILDI
Hafta sonu görev yapan cankurtaran timleri, boğulma tehlikesi geçiren 5 kişiyi kurtardı. İlk olay Cebeci sahilinde yaşandı. Sakarya`dan gelen ve 4 kişinin içinde bulunduğu tekne açıkta iken su almaya başladı. Batmakta olan tehlikeyi fark eden kurtarma timleri, anında olaya müdahale ederek, 4 kişi ile birlikte içi su dolan tekneyi sahile çıkardı. Kumcağız sahilinde ise sağlık sorunu bulunan ve suyun içinde baygınlık geçiren 2 yaşındaki Sercan Öztopaloğlu`na yapılan ilk sağlık müdahalesi ile hayata döndürüldü. Kumcağız`da kaybolan 4 yaşındaki Emirhan Küreci isimli 4 yaşındaki çocuk yine ekipler tarafından bulunarak ailesine teslim edildi. Cebeci sahilinde denize açılan ve yorgun düştüğü için boğulma tehlikesi geçiren bir vatandaş, yine ekipler tarafından kurtarılarak, sahile çıkarıldı.

BİLMEDİĞİNİZ YERDE YÜZMEYİN
Her türlü eğitime sahip ekiplerin görev yaptığı Kandıra sahillerinde yapılan uygulama vatandaşı oldukça mutlu etti. Yetkililer vatandaşları uyararak kurtarma ekiplerinin bulunmadığı ve çok iyi bilmedikleri sahillerde denize girmemeleri konusunda uyardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!