Çalışınca Oluyor...

2004-2006 Dönemi`nde İSU`nun altyapı yatırımı toplam 169 milyon YTL`ye ulaştı. Sağlıklı içme suyu şebekesi, modern kanalizasyon altyapısı, dere ıslahları, arızalara daha hızlı çözüm, köylere şebeke suyu, temiz Körfez, yağmur suyu altyapısı başlıklarında başlattığımız çalışmalardan sonuç almaya başladık.

Sağlıklı içme suyu şebekesi, modern kanalizasyon altyapısı, dere ıslahları, arızalara daha hızlı çözüm, köylere şebeke suyu, temiz Körfez, yağmur suyu altyapısı başlıklarında başlattığımız çalışmalardan sonuç almaya başladık. Yerin altında başlattığımız devasa yatırımlarla Kocaeli´nin modern geleceğine katkı sağlıyoruz. Çalışmalarımız günlük hayatımızı da daha yaşanılır hale getirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluk sahasının tüm il sınırlarımızı kuşatacak şekilde genişlemesine bağlı olarak kurumumuz, ülkemizin altyapı hizmeti veren en büyük kuruluşları arasına girdi.

Şehrimizin kronikleşmiş altyapı problemlerinin çözülebilmesi için hummalı bir çalışma hamlesi başlatıldı. 3. yılında bulunduğumuz bu hamle döneminde imza attığımız altyapı yatırımlarının miktarı 169 milyon YTL´ye ulaştı. 2006 yılında kurumumuzca uygulamaya konulan projeler için yapılan yatırım, 2003 yılında bütçesi önceki belediye yönetimi tarafından yapılan yatırımın tam 200 katı olarak gerçekleşti.

Ülkemizde tüm il sınırları belediye hizmet alanına dâhil olan 2 ilden biri olan Kocaeli´mizde yaptığımız çalışmalar ve aldığımız sonuçlar, yeni Büyükşehir uygulamasının başarısını göstermesi bakımından önemli. Büyükşehir yasasının daha etkin ve hızlı hizmet için ne denli gerekli olduğu elde ettiğimiz başarıyla bir kez daha kanıtlandı. Yaptığımız yatırımlarla kentimizin modern bir metropol olabilmesinin altyapısı hazırlandı. Altyapı yatırımı yapan diğer kurumlarla gerçekleştirdiğimiz koordinasyon çalışmaları ile sokak ve caddelerimizin sürekli kazılmasının önüne geçtik. 

Yönetimimiz; yaptığı tüm çalışmaları halkımızla paylaşmak, hizmetin muhatabı olan her bir vatandaşımızın yapılan çalışmaları denetlemesini sağlamak, yapılanlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla takip eden dönemde daha etkin, bilgilendirici bir iletişim faaliyeti yürütmeyi kararlaştırdı. Bu karara paralel olarak ilk iletişim faaliyetimiz Haziran ayı başında başlatıldı. Tarih tercihi kazma vurduğumuz devasa çalışmaların temel atmalarına denk getirildi. Kampanya; çalışmalar hakkında halkımıza bilgi vermek, katılımcı belediyecilik modeli gereği paylaşımı sağlamak gibi amaçlarından yanı sıra, önceki çalışmalarımızın Kocaeli´mize kazandırdıklarını hatırlatıp, devam eden altyapı çalışmalarımız sırasında yaşanabilecek ve günlük hayatı etkileyebilecek küçük aksaklıklar için hoşgörü gösterilmesini de amaçlıyor. 

Yeni Büyükşehir Belediye yasası ile birlikte hizmet alanı 50 kat büyüyen, abone sayısı 490 bine çıkan ISU´nun kuruma devrolan personellerle birlikte personel sayısı sadece %70 arttı, büyüme bahane edilerek herhangi bir kadro şişmesine izin verilmedi. Mevcut personel, büyük ve saygın bir kurumun personeli olmanın motivasyonuyla çalışma ritimlerini artırarak bu yükü omuzladılar.
2004 yılı, yeniden yapılanma yılımız oldu. Hizmet kabiliyetimizi artırmak için kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attık. Yatırıma yönelik ihtiyaçları tespit ederek acil eylem planı içinde çözümler ürettik. Büyük yatırımlar için kalıcı proje çalışmalarına başladık.
Aradan geçen zaman içinde su sorununun en ücra köylere varıncaya dek çözülmesi, içme suyu şebekesinin yenilenmesi, kanalizasyon hattı döşenmesi, derelerin ıslahı konusunda büyük mesafeler kat ettik.

ANA BAŞLIKLARLA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor
Şehrin içme suyu boruları zamanla tıkanmış ve çürümüştü. Bu durum arızalara yol açıyor, önemli miktardaki suyun kaçaklarla boşa gitmesine neden oluyor, suyun birim maliyetini  artırıyordu. Şimdi yenilenen içme suyu şebekesinde dünyanın en ileri teknolojisiyle
üretilen düktil-font ve polietilen borular kullanılıyor. Hali hazırda şehirde içme suyu şebekesinin 350 kmlik bölümü yenilenmiş durumda. 2006da il genelinde toplam
700 km içme suyu şebekesi döşenecek.

Kanalizasyon Hattı Onarılıyor, Yenileniyor
Şehrimizin kanalizasyon altyapısı geçmişte çok ihmal edilmişti. Köylerde olduğu gibi şehrin birçok yerinde kanalizasyon açıkta akıyordu. Kanalizasyon hatlarından onarım
gerektiren kısımları onardık, 240 km yeni hat döşedik. 2006 yılında ise döşeyeceğimiz toplam kanalizasyon hattı 550 km´dir.

Arıtma Tesisleri
ISU, İzmit Körfezini atık sulardan arındırarak yüzülebilir ve canlıları barındırabilir bir hale
getirmek için kararlılıkla çalışıyor. 6sı yakın dönemde tarafımızdan hizmete sokulan toplam 8 arıtma tesisi ile atık suların arıtılarak Körfeze deşarjı sağlanıyor. Mevcut tesislere ilave olarak Gebze, Dilovası, Hereke ve Kandırada 2007 yılında devreye sokacağımız atık su  arıtma tesisleri sayesinde Körfez ve sahillerimiz koruma altına alınmış olacak. Yeni tesislerin projelendirilmesi bu yıl içinde tamamlanacak.

Dereler Islah Ediliyor
Kocaelinin en önemli sorunlarından biri de İzmit Körfezine akan 60 derenin atık su ve rüsubat kirliliği idi. İSU, bu derelerin ıslah çalışmalarına öncelik verdi. Derelerden 32sinin ıslahı önemli ölçüde tamamlanarak hem yerleşim bölgelerini tehdit eden kirlilik ortadan kaldırıldı hem de Körfeze temiz su akışı sağlanmış oldu. Geri kalan diğer derelerin bir kısmında ıslah çalışmaları devam ediyor, bir kısmı ise projelendirme aşamasında.

Köylere Şebeke Suyu
Şehirdeki su kirliliğini, su kesintilerini eski günleri unutturacak şekilde ortadan kaldıran İSU, 80 yıldır suya hasret köyleri de suya kavuşturdu. 500 köy ve mahallenin su ihtiyacı giderilmiş durumda. Halen suyu düzenli olarak akmayan 100 köy ise 2007   sonuna kadar kesintisiz suya kavuşacak.

Yağmur Suyu
Başta İzmit ve Gebze olmak üzere Kocaelinin birçok yerinde eskiden yağmur günlük hayatı alt üst ediyordu. Sokaklar çamurdan geçilmiyor, dükkan ve evler sel baskınına uğruyordu. Izgaraları temizledik, kolektörleri yaptık, yağmur suyu şebekesini kanalizasyondan ayırarak taşmaları önledik. ISU, yağmur suyunun yol açabileceği sorunları gidermek
için tedbirler almaya devam ediyor. 2006da toplam 50 km yağmur suyu inşaatı yapılacak.

Sağlıklı Su İçin Sürekli Kontrol
ISU, yeni dönemde başlayan uygulama ile, şebeke suyunu her ay düzenli olarak tam 450 farklı noktadan alınan örneklerle modern laboratuarlardaki uzmanlarına analiz ettiriyor.
İçme suyumuz abonelere Dünya Sağlık Teşkilatı ve TSE 266 standartlarına uygun olarak ulaştırılıyor.

Alo 185
Kurduğumuz Alo 185 hattıyla vatandaşlarımız 7 gün 24 saat kurumumuza ulaşabiliyor, arıza bildirimleri ve şikâyette bulunabiliyorlar. Alo 185 bir yandan kurumumuzun arızalara daha hızlı müdahalesini sağlarken diğer yandan abonelerimizin eski faturalar ve borçları ile ilgili bilgi almasını da sağlıyor.

Fatura Ödeme Kolaylığı
ISU, abonelerine su faturalarının ödenmesinde büyük kolaylıklar sağlıyor. ISU vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubeleriyle toplam 160 ödeme noktası hizmetinizde. Fatura ödemeleri için, kuruma ait 53 tahsilât noktasındaki 93 vezneden herhangi birine ya da yetkilendirilmiş bankalara ödeme yapılabiliyor. Ayrıca ISU veznelerinde kredi kartı ile de işlem yapılabiliyor.

Çalışmalarda Bilimsel Platform
Çalışmalarımızı bilimsel bir zeminde sürdürmeye özen gösteriyor, altyapı planlamalarımızda bilim adamlarımızdan destek almayı vazgeçilmez bir ilke olarak görüyoruz. Kocaeli Üniversitesi ile yürüttüğümüz su temini, atık suların uzaklaştırılması ve su kaynaklarının korunmasına yönelik master plan çalışması bunun örneklerinden biri. Mevcut içme suyu
kaynaklarımızın envanterinin çıkarılması, gelecekteki içme suyu ihtiyacını karşılayacak su kaynaklarının tespiti ile bu kaynaklara ait havzaların korunmasına yönelik alınacak tedbirlerin belirlenmesi bu plan kapsamında yer alıyor.

2004-2006 YATIRIMIMIZ: 169 MİLYON YTL
Kurumumuz tarafından 2004-2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen yatırım miktarının toplam tutarı 169 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir.
2004 Yılında Tamamlanan İşler – 1 milyon 700 bin YTL
2005 Yılında Tamamlanan İşler – 7 milyon 500 bin YTL
2005 Yılında Başlayan ve Halen Devam Eden İşler – 40 milyon YTL
2006 Yılında Başlayan İşler – 26 milyon 513 bin 155 YTL
2006 Yılında İhalesi Yapılmış ve Değerlendirmede Olan İşler- 36 milyon 623 bin 572 YTL
2006 Yılı İhale Programındaki İşler: 36 milyon YTL
2006 Kurum İçi İmkanlarla Yapılan İşler: 20 milyon 663 bin 273 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!