Çağın mesleği: Grafik tasarımı

Gözde mesleklerden grafik tasarımı, KO-MEK´te öğretiliyor

Bilgisayar kurslarına büyük önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) sadece bilgisayar öğretimi ile kalmıyor, bilgisayar öğrenen kursiyerlerin bilgisayar konusunda branşlaşmasına ve uzmanlaşmasına da katkı sağlıyor. Bu amaçla açılan grafik tasarımı kursu yoğun talep görüyor. 13 hafta boyunca devam edecek kursta Coreldraw ve Photoshop programları ayrıntılı bir şekilde öğretiliyor, uygulamalar gerçekleştiriliyor.

13 HAFTALIK KURS
Bilgisayarda grafik tasarımı kursu hakkında bilgi veren kurs öğreticisi Kıymet Portakal, kursta masa üstü yayıncılık olarak ta adlandırılan tasarım konusunda temel bilgileri vermeyi amaçladıklarını belirtti. Portakal, “Günümüzde bilgisayar hayatımızın her alanına girdi. Artık bilgisayar öğrenmek yetmiyor. Bilgisayarın çeşitli programları hakkında donanım sahibi olmak, branşlaşmak gerekiyor. 13 hafta sürecek olan grafik tasarımı kursunda kursiyer arkadaşlarımızın konunun temel noktalarını iyi öğrenerek, iyi birer uygulayıcı olmaları için çaba harcayacağız. Arkadaşlarımız oldukça istekliler. Onların istekli olması bizim de işimizi kolaylaştırıyor” şeklinde konuştu.

128 ÖĞRENCİ
Kursa devam eden öğrenciler ise oldukça memnun. “Tasarım önemli bir alan. Bu alanda kurs düzenlenmesi faydalı oldu. Kursumuzdaki bilgisayarlarımız ve teknik imkânlarımız da oldukça iyi bize böyle bir fırsat sağlayan herkese teşekkür ederiz” diyen kursiyerler, “Başlangıçta biraz zorlanıyorduk. Ama şu anda öğrendikçe kursumuzun faydalarını daha iyi görüyoruz” şeklinde konuştu. KO-MEK Bekirpaşa Kurs Merkezi`nde, 5 ayrı grupta devam eden kursa, 128 öğrenci katılıyor. Bayanların daha fazla ilgi gösterdiği kursta, masa üstü yayıncılığın tüm ayrıntıları anlatılıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!