Çadırda iftar vermek isteyenler Antikkapı`ya başvuracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl Ramazan ayında kurulacak iftar çadırında, arzu eden hayırseverler iftar yemeği verebilecek.

Her akşam yaklaşık 1000 kişiye iftar yemeği verecek olan Büyükşehir Belediyesi`nin yetkilileri, hayırsever vatandaşlardan gelen taleplere de açık olduklarını bildirdi.

BİR AKŞAM 3.5 MİLYAR + KDV
Halkevi meydanı, Fevziye Camii arkasında kurulacak iftar çadırında iftar yemeği vermek isteyen vatandaşların bu taleplerini, Antikkapı A.Ş Genel

Müdürlüğü`ne iletmeleri gerekiyor. Bir akşamlık iftar yemeğinin fiyatı ise 3.5 milyar lira + (artı) KDV olarak belirlendi. Özellikle Ramazan ayında paylaşmanın

ve birbirine yardım etmenin önemine dikkat çeken yetkililer, herkesi bu hayra katılmaya davet etti.

MÖNÜDE NELER YER ALIYOR?
Öte yandan Antikkapı tarafından hazırlanacak olan iftar yemekleri zengin bir mönüye sahip. 4 çeşitten oluşan mönüde şu yemekler yer alacak:
1. ÇEŞİT: Ezogelin, domates, tarhana, şehriye, yayla ve mercimek çorbası.
2. ÇEŞİT: Çoban kavurma, patlıcan musakka, etli nohut, etli patates, etli fasulye, piliç kavurma, sebzeli köfte, orman kebabı, mevsim türlü, piliç baget, ekşili

köfte, patatesli köfte ve piliç haşlama.
3. ÇEŞİT: Sade pilav, bulgur pilavı, domatesli pilav ve makarna.
4. ÇEŞİT: Şekerpare, meyve, yoğurt, kemalpaşa tatlısı, mini meyve suyu, ayran ve sütlaç.

Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan ayında etkinliklerini gerçekleştireceği Halkevi Meydanı`nda, 57 Türk evinin kurulması işlemi cumartesi

akşamı itibariyle tamamlandı. Yetkililer iftar yemeklerinin verileceği büyük çadırın ise pazartesi ya da salı günü kurulacağını açıkladı.