Çadırda Fatih Kısaparmak izdihamı

Konser nedeniyle, dev Ramazan çadırı doldu taştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Doğu Kışla`da kurulan Ramazan Çadırı, cumartesi akşam en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Türkülerin sevilen ismi, usta yorumcu Fatih Kısaparmak eserlerini, büyük bir izleyici kitlesi önünde seslendirdi. Birçok kişinin ayakta izlediği konser, çadırdaki herkese büyük keyif verdi.

BAKAN PEPE DE İZLEDİ
Fatih Kısaparmak, Ramazan ayının 11. günü sahne aldığı dev çadırda adeta izdihama neden oldu. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Bekirpaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Art, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necdet Eksen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Kocaelispor Kulüp Başkanı İbrahim Saral ile birlikte binlerce Kocaelilinin izlediği konser, saatler 21.30`u gösterirken başladı.

 

“TELEVOLE SANATÇILARI EVLERİNDE”
Sahneye “Yüreğime Ektim Seni” parçasıyla çıkan Fatih Kısaparmak, izleyenlerden büyük alkış aldı. İlk şarkısının ardından yaptığı konuşmada, şimdiye kadar gördüğü en büyük çadırda, yoğun bir seyirci topluluğu önünde şarkı söylemekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Televole sanatçıları sadece televizyonların magazin programlarında yer alır. Ama şu anda onların hepsi evlerinde. Biz halkın sanatçıları ise, işte sizlerle beraberiz” dedi.

“KADINLARIN SESİ DAHA GÜR”
Konser sırasında “Çadırı direkler, bir aileyi ise kadınlar ayakta tutar. Görüyorum ki burada kadınların sesi daha çok çıkıyor” yorumunu yapan, eserlerin özellikle nakarat bölümlerini seyircilere söylettiren Kısaparmak, performansıyla da büyük alkış aldı. Konser sırasında Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ünlü sanatçıya çiçek ve plaket takdim etti. Bakan Pepe sahnede yaptığı kısa konuşmada ise ailece sevdikleri sanatçıyı canlı olarak dinlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi, organizasyonu gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

ASKER ARKADAŞI İLE
Fatih Kısaparmak, 1987 yılında İzmir Narlıdere`de vatani görevini yaptığı sırada, kendisiyle tertip olan Bekirpaşalı iş adamı Ahmet Şimşek`i sahnede görünce çok mutlu oldu. Şimşek, asker arkadaşı Kısaparmak`a, ilimizin meşhur pişmaniyesi ve bir buket çiçek takdim etti. Yıllardır birbirini görmeyen bu ikilinin sahnede birbirine gönülden sarılması, izleyicileri bir hayli duygulandırdı.

 

“PİZZANIN ASLI PİDE”
Ramazan ayı etkinliklerinin İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`ndaki  konuğu ise ünlü yazar Mustafa Armağan`dı. “Kır Zincirini Osmanlı” konulu konferansında Armağan, önemli bilgi ve mesajlar verdi: “400 çadırlık bir topluluktan koskoca bir imparatorluk doğmuştur. Bu imparatorluk Avrupa`da değişik kültürlerin nasıl yaşaması gerektiğini, mutfak kültürünü, toprağı ekip biçmeyi, yemek yapmayı öğretmiştir. Örneğin İtalya`nın ünlü pizzası pidenin değiştirilmesinden meydana gelmiştir. Makarna yapıp pişirmesini bile Müslümanlardan öğrenmişlerdir.” Armağan, imparatorluğun son döneminde yapılan “Hasta adam Osmanlı” yakıştırmalarının da yanlış olduğunu, dönemin “Başarısız yönetim” şeklinde özetlenmesi gerektiğini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!