Buzda Kocaeli rüzgarı esti

Türkiye Artistik Buz Pateni Şampiyonası ilimizde gerçekleşti

Buz Pateni Federasyonunun 2007 faaliyet programında yer alan Türkiye Artistik Buz Pateni Şampiyonası ilimizde gerçekleşti. Şampiyonaya 6 kategoride katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor 4 birincilik kazanarak şampiyonaya damgasını vurdu.

7 SPORCUMUZ KÜRSÜYE ÇIKTI
Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri önemli bir şampiyonaya daha ev sahipliği yaptı. Ülkemizin çeşitli illerinden gelen buz pateni sporcuları kategorilerinde Türkiye Şampiyonu olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Şampiyonaya çeşitli illerden toplum 42 sporcu katılırken, ilimizden katılan 8 sporcudan 7 tanesi kürsüye çıkmayı başardı. İki gün süren şampiyonanın ilk gününde Büyükşehir Kağıtsporlu Osman Akgün Minik Baylar kategorisinde 1. olurken, Burak Demirboğa da 2. oldu. Minik Bayanlarda yarışan Çağla Demirsal ise 2. olmayı başaran bir başka sporcumuz olma unvanına kavuştu.

BİRCE ATABEY AYAKTA ALKIŞLANDI
Geçmiş yıllara oranla bu sene daha büyük ilgi gören Buz Pateni Şampiyonasının ikinci günüde büyük çekişmeye sahne oldu. İlk gün 2 ikincilik ve 1 birincilik kazanan ilimiz sporcuları, ikinci gün 3 birincilik ve birde üçüncülük kazandı. Yıldız Baylarda Engin Ali Artan, Genç Baylarda Ali Demirboğa ve Genç Bayanlarda Birce Atabey rakiplerine üstünlük sağlayıp birincilik kürsüsüne çıkarken, Genç Bayanlarda İzmit Çenesuyu Spor Kulübü adına yarışan Beril Bektaş üçüncü oldu. Özellikle Birce Atabey´in gösterisi salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlanırken, Birce´nin Avrupa Şampiyonalarına katılması gündeme geldi.

YABANCI HAKEMLER GÖREV YAPTI
Müsabakalar sonrasında yapılan ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, ülkemizde buz pateni sporunu olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, 2 gün boyunca güzel gösteriler izlediklerini belirtti. Dereceye giren sporcuları tek tek kutlayan Kanmedir, sporculardan daha büyük başarılar beklediğini söyledi.  Şampiyonada Uluslararası Pazen Birliği´nin (ISU) kullanımını zorunlu tuttuğu yeni puanlama sistemi nedeniyle yabancı hakemler de görev yaptı. Hırvatistan´dan Antica Grbusic, Romanya´dan Grety Marten ile Almanya´dan Michael Wolduogel ve Markus Zargeski iki gün boyunca şampiyonada mücadele eden sporcuları büyük dikkatle izleyerek puan verdi. Şampiyonada dereceye giren sporcu ve hakemlere müsabakalar sonrasında çeşitli hediyeler verildi.

Artistik Buz Pateni Türkiye Şampiyonası Tüm Sonuçlar

MİNİK BAYANLAR (Serbest Program)  Katılan Sporcu Sayısı: 10