Buzda Artistik Paten şöleni var

Artistik Paten Türkiye Teşvik Şampiyonası, cumartesi günü Kocaeli´nde yapılacak

Ülkemizdeki buz sporları faaliyetlerinde önemli bir yere sahip bulunan Kocaeli, Artistik Paten Türkiye Teşvik Şampiyonası`na ev sahipliği yapacak. Hafta sonunda Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde gerçekleştirilecek olan şampiyonaya başta İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir olmak üzere çeşitli illerden yaklaşık 60 sporcu katılacak.

 

CUMARTESİ 09.30`DA
Küçük yaştaki patencileri buz sporlarına teşvik etmek amacıyla Buz Sporları Federasyonu tarafından ilimizde düzenlenecek şampiyona, 17 Aralık Cumartesi günü saat 09.30`da start alacak. 6-12 yaşları arasındaki bay ve bayan sporcuların katılacağı yarışmada ilimizi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Takımı`nın 12 sporcusu temsil edecek.

SIRALAR KURA İLE
Hangi sporcunun saat kaçta buz pistine çıkacağı ise, cuma günü akşam saat 19.00`da Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde çekilecek kuranın ardından belli olacak. Müzik eşliğinde buz pistine çıkacak olan minik patenciler, koreografilerini sunup jüri üyelerinden yüksek puan almak için tüm hünerlerini ortaya koymaya çalışacak. 

HEDEF 5 BİRİNCİLİK
Artistik Buz Pateni Antrenörü Rana Belkıs Göçmen, minik patencilerden en az 3 altın madalya beklediğini söyledi. 12 yarışmacıdan bazılarının spora yeni başladığını, bu yüzden derece beklemenin anlamsız olacağını söyleyen Göçmen, “Bu yarışma adından da anlaşılacağı gibi teşvik şampiyonası. Bazı sporcuları buz sporuna teşvik etmek amacıyla bu şampiyonaya kattık. Bu nedenle bazıları sadece tecrübe kazanacak. Ancak bu şampiyonadan en az 3 birincilik bekliyorum. Altın madalyalarının sayısı 5 olursa, bu şartlarda yapabileceğimiz en iyi derece olacaktır” dedi. Göçmen tüm spor severleri cumartesi günü yapılacak şampiyonaya davet etti.

Şampiyona katılacak sporcularımızın isimleri şöyle:

Adı Soyadı

Kategorisi

Doğum Tarihi

Burak Demirboğa

A Bay

1996

Çağla Demirsal

A Bayan

1995

Gizem Sevimli

B Bay

1997

Giray Şenol

C Bay

1996

Mehmet Çakır

C Bay

1996

Ece Atabey

D Bayan

1999

Meltem Gürkan

D Bayan

1999

Damla Demirsal

D Bayan

1999

İlge Büke Soytürk

D Bayan

1997

Anıl Çetinbay

D Bay

1998

Birkan Doğan

D Bay

1998

Benan Doğan

D Bayan

1998

Bizi;
sosyal medyada takip edin!