Buz hokeyinde yeni lider Büyükşehir

Lider Polis Akademisi´ni evinde devirdik, koltuğun yeni sahibi olduk

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`ndeki temsilcimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, hafta sonu Ankara deplasmanında karşılaştığı ezeli rakibi Polis Akademisi takımını, 7-3 yenmeyi başardı. Bu sonucun ardından, Kocaeli ismi ilk kez buz hokeyi liginin en üstüne yazılmış oldu.

DERBİ, NEFESLERİ KESTİ
Buz Hokeyi Ligi`nde gözler, hafta sonu yapılan Polis Akademisi-Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor takımları arasındaki maçtaydı. Ankara Belpa Buz Sporları Tesisleri`nde oynanan “derbi” niteliğindeki karşılaşmada, başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar büyük bir çekişme yaşandı. Karşılaşmayı Kağıtspor yöneticileri ile bazı sporcu aileleri de izledi.

MÜTHİŞ OYNADIK, BİR SAKAT VERDİK
Büyükşehir Kağıtspor, mutlak galibiyet için gittiği Ankara deplasmanında maça iyi başlayarak 1-0 öne geçti. Oynadığı güzel oyun sonrasında ilk 20 dakikalık periyodu 3-2 önde tamamlayan hokeycilerimiz, ikinci periyotta da üstünlüğü elden bırakmadı ve skoru 5-3 lehine yazdıran taraf oldu. Maçın son periyodunda kontrolü tamamen eline alan Büyükşehir Kağıtspor oyuncuları, rakibine karşı ezici bir üstünlük sağladı. Temsilcimizin bu üstünlüğünü hazmedemeyen Polis Akademisi hokeycileri ise, çareyi oyunu sertleştirmekte buldu. Bu dakikalar içinde önemli bir darbe alan oyuncumuz Ufuk Güçlü`nün çenesi yarıldı ve maça devam edemedi. Rakibinin tüm sertliğine rağmen oyundan düşmeyen buz hokeycilerimiz 2 gol daha bularak skoru 7-3`e taşımayı başardı. Karşılaşma bitiminde büyük bir sevinç yaşayan Büyükşehir Kağıtspor oyuncu ve yöneticileri, buz hokeyinde 1 numaraya çıkmanın haklı gururu içinde şehre döndü.

İKİLİ AVERAJDA DA ÖNE GEÇTİK
İlk maçını şanssız bir şekilde 6-4 kaybeden Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, ikinci maçı kazanarak hem liderliğe yükseldi, hem de seride durumu 1-1 yaparak eşitliği sağladı. Ayrıca ikili averajda da 2 sayı öne geçmiş oldu. Toplam 4 periyot halinde oynanacak Buz Hokeyi Süper Ligi`ndeki temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor, Polis Akademisi takımı ile bir maç Kocaeli`nde, 1 maç da Ankara`da oynayacak. Büyük olasılıkla bu maçlar sonunda Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi şampiyonu belirlenecek. Şampiyon olan takım ülkemizi Buz Hokeyi Şampiyonlar Ligi`nde temsil etmeye hak kazanacak.

GOL MAKİNASI GİBİYİZ
Buz Hokeyi Süper Ligi`nde oynadığı 8 karşılaşmada 7 galibiyet 1 mağlubiyet alarak liderlik koltuğuna oturan Büyükşehir Kağıtspor, toplamda 14 puan topladı. Attığı 142 gole karşılık sadece 13 gol yiyen temsilcimizin artı 129 averajı bulunurken, aynı puana sahip ikinci sıradaki Polis Akademisi takımı ise, attığı 90 gole karşılık yediği 24 golle artı 66 averajda bulunuyor. 8. hafta sonunda alınan diğer sonuçlarda, İstanbul Paten Spor Kulübü Ankara Büyükşehir Belediyesini 7-6, ANKA ise, Şampiyon takımını 3-2 mağlup etti. Büyükşehir Kağıtspor, bu hafta kendi sahasında Şampiyon takımı ile karşılaşacak. 

İLK MAÇTA YABANCILAR YOKTU
Derbiyi değerlendiren Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı Antrenörü Tarık Göçmen, İzmit`te oynanan ilk karşılaşmayı yabancı oyuncuların takıma yeni katılmaları nedeniyle kaybettiklerini söyledi. “İlerleyen haftalarda takımımız gerçek kimliğine büründü ve istediğimiz oyunu sahaya yansıtmaya başladı” diyen Göçmen, “Bu maç öncesi en büyük korkum, oyuncularımın stresten etkilenmeleriydi. Hafta içinde yaptığımız çeşitli aktiviteler oyuncularımın üzerindeki stresi hafifletti ve sahada güzel bir oyun sergiledi” yorumunu yaptı.

Ankara Polis Akademisi 3 - Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor 7
ANKARA POLİS AKADEMİSİ: Levent (***), Mecit (***), Burç (***), Göktürk (****), Ömer (***), Onur (****), Emrah (****), Galip (***), Can (***), Argun (***), Tuğan (***), Murat (***), Bekir (***), Egemen (***)
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR KAĞITSPOR: Cihan (*****), Uğur (*****), Gürkan (*****), Gökhun (*****) Yavuz (*****), Serkan (*****), Tuğcan (*****), Hakan (*****), Caner (*****), Ali Can (*****), Barış (*****), Görkem (*****), Ufuk (*****), Oleg (*****), Tony (*****)

Goller: Oleg (4), Serkan (2), Gökhun, Emrah  (2), Göktürk,
1. Periyot (2-3), 2. Periyot (3-5), 3. Periyot (3-7)

TÜRKİYE BUZ HOKEYİ SÜPER LİGİ PUAN DURUMU

 

O

G

B

M

A

Y

P

1. BÜYÜKŞEHİR KAĞITSPOR

8

7

0

1

142

13

14

2. POLİS AKADEMİSİ

8

7

0

1

90

24

14

3. ANKARA B.Ş. BLD.

8

3

0

5

38

76

6

4. ANKA SPOR KULÜBÜ

8

3

0

5

21

87

6

5. ŞAMPİYON SPOR KULÜBÜ

8

2

0

5

25

84

4

6. İSTANBUL PATEN

8

2

0

6

22

54

4

Bizi;
sosyal medyada takip edin!