Buz hokeyinde ilk derbiyi kaybettik

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor 4 - Ankara Polis Akademisi 6

Türkiye Büyükler Buz Hokeyi Süper ligindeki temsilcimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Buz Hokeyi Takımı, hafta sonu kendi sahasında karşılaştığı başkent ekiplerinden Polis Akademisi takımına, son dakikalarda yediği gollerle 6-4 mağlup oldu.

 

BÜYÜK ÇEKİŞME
Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde oynanan “derbi” niteliğindeki karşılaşmanın başlama düdüğünden bitiş düdüğüne kadar büyük bir çekişme vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan`ın da izlediği maçı çok sayıda sporcu yakını takip ederken, tribünlerin tezahüratları görülmeye değerdi.

OLEG-TONY DE OYNADI
Yabancı transferler Oleg ve Tony`i bu sezon ilk kez oynatma fırsatı bulabilen Büyükşehir Kağıtspor, sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Geçen yıl sadece şampiyonlar liginde 1 kez mağlup olan Polis Akademisi karşısına çok stresli çıkan Büyükşehir Kağıtspor oyuncularında, büyük bir heyecan gözlendi. İlk periyot Polis Akademisi`nin 2-1 üstünlüğüyle geçilirken, ikinci periyot yabancı oyuncularımız Tony ve Oleg`in golleriyle 3-3 bitti.

FAUL MÜ, GOL MÜ?
Karşılaşmanın son periyodu olan 3. periyot büyük bir çekişmeye sahne olurken, tribünlerde bulunan taraftarlarla Polis Akademisi oyuncuları arasında yer yer gergin dakikalar yaşandı. Özellikle temsilcimizin 4-3 öne geçmesinin ardından, Polis Akademisi oyuncularının tribünlere el-kol hareketleri yapması, buz gibi havada sıcak saatler yaşanmasına neden oldu. Bu olayların ardından hep birlikte tezahürat yapan taraftarlarımız, Polis Akademisi takımının beraberlik sayısının faul görüntüsü vermesi nedeniyle, maçın hakemlerini ıslıkladı.

SON 5 DAKİKADA YIKILDIK
Bu önemli karşılaşmaya galibiyet için şartlanan temsilcimiz, takım halinde 5. golü ararken, rakibine kontra atak fırsatı verdi ve kalesinde 5. golü gördü. Karşılaşmanın son dakikasında kalecinin yerine giren forvet oyuncusuyla tam saha pres yapan ve beraberlik golünü arayan Büyükşehir Kağıtspor takımımız, maçın bitimine 3 saniye kala Polis Akademisi`nden Ömer Arasan`ın kendi sahasından topu uzaklaştırmak için vurduğu şutu ağlarında gördü ve maçı 6-4 mağlup kapadı.

3 MAÇ DAHA YAPACAĞIZ
Karşılaşma bitiminde bazı Polis Akademisi oyuncularıyla, Büyükşehir Kağıtspor taraftarları arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, sahada kıran kırana mücadele veren her iki ekip oyuncularının soyunma odalarına kol kola girmeleri spor adına örnek olacak davranışlardandı.
İlk iki maçında farklı galibiyetler elde eden Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, şampiyonluğu yakından ilgilendiren karşılaşmada rakibine 6-4 yenilerek önemli bir mağlubiyet aldı. Şampiyonluğun en güçlü iki adayı olarak gösterilen Büyükşehir Kağıtspor ve Polis Akademisi takımları, yıl içinde biri Kocaeli`nde olmak üzere 3 müsabaka daha yapacak. Türkiye Buz Hokeyi Süper liginde önümüzdeki hafta oynanması gereken maçlara bayram nedeniyle 1 hafta ara verilecek.

GÖÇMEN: “STRESTEN KAYBETTİK”
Maçı değerlendiren Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı Antrenörü Tarık Göçmen, “Oyuncularımız mutlak galibiyetle çıktıkları maçta büyük bir stres yaşadı. Bu stresi geçmiş yıllarda Polis Akademisi takımının rakiplerine karşı aşırı üstünlük sağlamasına bağlıyorum. Üç topumuzun direkten dönmesi bizim için büyük bir şanssızlıktı. Henüz daha ligin başındayız. Bu rakiple daha üç maçımız daha var. Biz de onları Ankara`da yenecek güçteyiz. Yabancı oyuncularımız resmi müsabakalara çıktıkça, takıma daha çok adapte olacaklar. Bu maçta da ellerinden geleni yaptılar. Tüm oyuncularımız elinden geleni yaptı. Hepsini kutluyorum” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor 4 - Ankara Polis Akademisi 6
Hakemler: Tan Yaşartürk (**), Fatih Sarımert (***), Hasan Erol (***)
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR KAĞITSPOR: Cihan (***), Uğur (***), Gürkan (***), Gökhun (***) Yavuz (***), Serkan (****), Tuğcan (***), Burak (***), Hakan (***), Caner (***), Ali Can (****), Barış (****), Görkem (***), Ufuk (***), Oleg (***), Tony (***)
ANKARA POLİS AKADEMİSİ: Levent (***), Mecit (***), Burç (***), Göktürk (***), Ömer (****), Onur (****), Emrah (****), Galip (***), Can (***), Argun (***), Tuğan (***), Murat (***), Bekir (***), Egemen (***)
Goller: Ömer (3), Onur (2), Oleg (2), Egemen, Tony, Tuğcan
1. Periyot (1-2), 2. Periyot (3-3), 3. Periyot (4-6)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!