Büyükşehir´de önce iş güvenliği

Büyükşehir´e bağlı tüm teknik personel eğitim seminerine tabi tutulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ve mesleki bilgi gerektiren birimlerde çalışan personel, iş güvenliği konusunda eğitimden geçirilecek. Önümüzdeki eylül ayından itibaren başlayacak seminerlerle, özellikle mesai içinde ortaya çıkan sıkıntıların önemli ölçüde ortadan kaldırılması hedefleniyor.

ÖNCE YÖNETİCİLER
Eğitim seminerlerinin ilki, bugün Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Salonu`nda gerçekleştirildi. Yöneticilerin bilgilendirilmesini amaçlayan seminere, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde görev yapan personel ve insan kaynakları müdürleri ile hukuk sorumluları katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Çöpoğlu`nun verdiği seminerin başlığı ise, “İnsan Kaynakları Yönetiminde İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uygulamaları” oldu.

ELE ALINAN KONULAR
Seminerde gündeme gelen konular şöyle: İnsan kaynakları yönetiminin faydaları, ilgi alanları, temel fonksiyonları, yönetimin hedefleri, iş sözleşmesi, iş güvencesi, ücret, çalışma hayatını düzenleyen hukukun çerçevesi, uluslar arası mevzuatlar, ILO sözleşmeleri, Avrupa Birliği`ne uyum yasaları.

EĞİTİM, TEMİN VE DENETİM
Düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan seminere ağırlıklı olarak Fen İşleri, Makine İkmal, İtfaiye, İZGAZ, İSU ve benzeri ekiplerin katılacağı bildirildi. Seminere katılanlara katılım belgesi verecek olan Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, eğitim ve temin konusundaki eksikleri tamamladıktan sonra, alınan bilgilerin uygulamaya geçirilip geçirilmediği konusunda denetimlere başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!