Büyükşehirli Zehra Dünya Şampiyonu

Büyükşehir Kağıtsporlu judocu Zehra Belkıs Kaya Rusya`da düzenlenen kuraş şampiyonasında 1. oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor´un başarılı judocusu Zehra Belkıs Kaya, Rusya´nın Başkoristan şehrinde düzenlenen 6. Dünya Kuraş Şampiyonası´nda tüm rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu oldu. 

MİLLİ MARŞIMIZI DİNLETTİ
6. Dünya Kuraş Şampiyonası hafta sonunda Rusya´da gerçekleşti. Şampiyonada ferdi olarak ülkemizi temsil eden Büyükşehirli Zehra Belkıs Kaya + 66 kiloda mücadele etti. 50 ülkeden 350 sporcunun katıldığı şampiyonada, Ukrayna, Slovenya, Rusya ve Başkurdislanlı rakibini mağlup eden Zehra, dünya şampiyonu olmayı başardı. Şampiyona sonrasında altın madalyasını almak üzere birincilik kürsüsüne çıkan Kaya, ay yıldızlı bayrağımızın göndere çekilmesini sağlayarak, salonda bulunan herkese milli marşımızı dinletti. Müsabakaları, Zehra´yı şampiyonaya özel olarak hazırlayan Büyükşehir Kağıtspor Antrenörü Salim Abanoz´da izledi. Ayrıca Rusya Cumhuriyeti tarafından büyük önem verilen bu şampiyonayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in de izlediği öğrenildi. 

BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI
Güreşle Judo arasında bir spor dalı olan ve Orta Asya´da Türkler arasında çok yaygın olan kuraş sporu, ülkemizde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve az sayıda spor kulübünde faaliyet gösteriyor. Orta Asyalı eski Türklerin sporu olan kuraş´ta Büyükşehirli bir sporcunun dünya şampiyonu olması, Büyükşehir Kağıtspor camiasında büyük sevinçi yarattı. Biletli 9 bin kişinin izlediği müsabakalarda dünya şampiyonluğunu olan Zehra Belkıs Kaya, 5 bin dolar para ödülü kazandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!