Büyükşehirli Mehmet Topçakan, İtalya´da 2. oldu

İtalya`da yapılan Boks Şampiyonası`nda ülkemizi temsil eden genç boksör, gümüş madalya kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor´un milli sporcuları ülkemize madalya kazandırmaya devam ediyor. Son olarak İtalya´da yapılan Avrupa Birliği Boks Şampiyonası´nda ülkemizi temsil eden Büyükşehirli Mehmet Topçakan, başarılı müsabakaları sonrasında ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı.

FİNALİ HAKEM KARARIYLA KAYBETTİ
Birçok Avrupa ülkesinin katıldığı Avrupa Birliği Boks Şampiyonası İtalya´da yapıldı. Şampiyonda ülkemiz sporcularından bir tek Büyükşehir Kağıtsporlu Mehmet Topçakan kürsüye çıkmayı başardı. 50 kiloda mücadele eden Topçakan, 1. turda İsviçreli, 2. turda da Polonyalı rakibini yenerek finale kaldı. Final karşılaşmasında İngiliz rakibiyle başa baş bir mücadele sergileyen genç sporcumuz, hakemlerin taktir haklarını İngiliz sporcudan yana kullanmasının ardından ikinci oldu.

HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Ülkemize gümüş madalya ile dönen Büyükşehir´in Gebzeli boksörü Mehmet Topçakan, hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğunu belirtti. Topçakan´ın gelecek vaat eden sporcular arasında yer aldığını belirten Büyükşehirli antrenörler Recep Özkar ve Serkan Balcı, Mehmet gibi Türk sporuna daha nice boksörler yetiştireceklerini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!