Büyükşehirli basketçiler Fener´e kök söktürdü

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı konuk ekip Fenerbahçe 80-74 kazandı

İlimizi bu yıl Deplasmanlı Bayanlar Bölgesel Basketbol Ligi´nde temsil etmeye hazırlanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, ilk hazırlık maçında 1. Lig şampiyonu Fenerbahçe´ye adeta kök söktürdü. Karşılaşmayı 74-80 kaybeden Büyükşehirli bayanlar, otoritelerden tam not aldı.

 

DEVRE 39-45 BİTTİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ile Fenerbahçe takımları hazırlık maçında İzmit Atatürk Spor Salonu´nda karşı karşıya geldi. Maça milli takımda bulunan 2 ve 3 ABD´li oyuncusundan yoksun olarak çıkan 1. Lig şampiyonu Fenerbahçe, kendisinden iki alt ligde mücadele eden Büyükşehir Kağıtspor karşısında zorlu anlar yaşadı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Büyükşehirli bayanlar ilk çeyreği 23-20 önde kapadı. İkinci çeyrekte dengeyi sağlayan Fenerbahçe, ilk yarının sonuna doğru bulduğu sayılar ile devreyi 45-39 önde tamamladı.

SEYİRCİLERDEN TAM NOT
İkinci yarıya iyi başlayan konuk ekip son çeyreğe 62-57 önde girerken, karşılaşmanın sonlarına doğru mavi beyazlıların yoğun baskısı karşısında bir hayli bunaldı. Maçın sonlarına doğru bir ara fark 2 sayıya inse de, konuk ekip tecrübesinden yararlanarak karşılaşmayı 80-74 kazanmasını bildi. Karşılaşma sonrasında uzun zamandır basketbola hasret kalan Kocaelili seyircilerden tam not alan Büyükşehirli bayanlar, 11 Ekim Perşembe günü İstanbul´da 1. Lig ekiplerinden Migros ile bir hazırlık maçı daha yapacak.

HEDEF, VİZYON VE KALİTE
Karşılaşma boyunca sürekli olarak oyuncularını uyaran ve taktik veren Büyükşehir Kağıtspor Antrenörü Caner Yıllar, “Fenerbahçe maçı bizim için özel önem taşıyordu. Bu bir hazırlık maçından çok takımımızın hedefini, kulübümüzün vizyonunu ve kadromuzun kalitesini tüm camiaya göstermek adına bir sezon açılış maçı olarak kabul edilebilir. İzmitli basketbol severlere geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe´yi izlettirmek ve bir bölgesel lig takımı olarak kalitemizi belirtmek adına güzel bir başlangıç oldu.

MÜCADELEMİZ SEYRE DEĞERDİ
Fenerbahçe takımı A milli takımdaki 2 oyuncusu ve 3 ABD´li oyuncusu dışında tam kadro olarak geldi. Özellikle genç oyuncular ve yeni transferleri tecrübeli Gergena Branzova ile birlikte uzun süredir antrenman yapıyorlardı. Bizim takımımız ise bir ay önce antrenmanlara başladı ve ilk ciddi provasına çıktı. Oyuncularımın buna rağmen göstermiş olduğu mücadele seyre değerdi. 1. Lig ekipleriyle hazırlık maçlarımız devam edecek” diyerek karşılaşma ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Yıllar ayrıca Fenerbahçe takımına ve bu karşılaşmanın burada yapılmasında emeği geçen Büyükşehirli yöneticilere teşekkür etti. 

 

Büyükşehir Kağıtspor: 74  -   Fenerbahçe:  80

Yer: İzmit Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Nurgül Tezcan **, Selim Öz **
Büyükşehir Kağıtspor: Ceyda *** (10), Ceylan *** (6), Banu **** (22), Özlem *** (12), Meriç **** (12), Meryem *** (8), Serap **, Şeyman ** (3), Buğçe *
Fenerbahçe: Tuğçe **** (16), Burcu **, Branzova **** (24), Begüm **** (23), İpek *** (8), Aysun * (2), Duygu *, Ceren *, Selin ** (3), Tuğçe Murat ** (4)
1. Periyot: 23-20, Devre: 39-45, 3. Periyot: 57-62

Bizi;
sosyal medyada takip edin!