Büyükşehir`in iki çevre projesine AB`den yeşil ışık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye Ofisi`nin ulusal hibe programına iki çevre projesiyle başvurarak bu programlardan yararlanmak istediğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinin sivil toplum kuruluşları işbirliği ile hazırladığı her iki proje merkez tarafından “tam teklif hazırlamaya layık” bulundu. Söz konusu başvuru ise, kısa bir süre önce Türkiye - AB ilişkileri konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve gerekli koordinasyonu sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi tarafından yapıldı.

STK İLE BİRLİKTE
Merkeze, “Çevre Gönüllüleri Eğitim Projesi” adı altında sunulan ilk proje Çağdaş Yaşamı Destekleme İzmit Şubesi ile birlikte hazırlandı. “Kandıra Düzensiz Depolama Alanının Rehabilitasyonu” konulu ikinci proje ise Gölcük Arife Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği ile Lokman Hekim Sağlık Vakfı`nca yapılan ortak çalışmayla merkeze iletildi.

TAM TEKLİF HAZIRLIĞI
Öte yandan Dış İlişkiler ve AR-GE Koordinasyondan Sorumlu Başkan Danışmanı Erkan Ayan başkanlığında önceki gün proje ortakları olan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya, proje ortaklarını temsilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmit Şube Başkanı Selvi Tellioğlu, Gölcük Arife Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği Başkanı Özlem Kara, Lokman Hekim Sağlık Vakfı Dış İlişkiler Sorumlusu Emrullah Bozkurt. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman ve Büyükşehir Belediyesi`nden İrfan Demir katıldı.

STK`LARLA ÇALIŞMAYA DEVAM
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ayan, projelerle ilgili tam tekliflerin hazırlanması için sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini ve en kısa zamanda tekliflerin hazırlanarak merkeze ulaştırılacağını söyledi. Ayan, bu projelerden birinin merkez tarafından onay alacak olmasının da memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

AB Kocaeli Koordinasyon Platformu çalışmalarının bundan sonra da sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmaya devam edeceğini belirten Ayan, “sivil toplum kuruluşlarının büyükşehir belediyesi koordinasyonunda oluşturulan bu platformda yer alması ilimizin katılımcılığını ve proje ortaklığı felsefesini arttıracaktır” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!