Büyükşehir`in gıda yardımı dağıtılmaya başlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 5 bin aileye gerçekleştireceği gıda yardımı dünden itibaren dağıtılmaya başlandı.

Ramazan ayı nedeniyle mağdur vatandaşlara yapılacak olan kuru gıda dağıtımının, hafta ortasına kadar tamamlanması hedefleniyor.

KAPSAMLI ÇALIŞMA
Söz konusu yardımın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için geniş kapsamlı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi bu amaçla muhtarlıklar ve yardım kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek ihtiyaç listeleri oluşturulmasını istedi. Gıda yardımları ihtiyaç sahiplerine tüm ilçe ve belde belediyeleri marifetiyle ulaştırılacak. Yardım miktarı sayısı ise ilçe ve beldelerin nüfusları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecek.

PAKETTE NELER VAR?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin kuru gıda yardımı paketinde, 5 kg toz şeker, 2 kg sıvı yağ, 3 kg (6 paket) makarna, 2 kg kırmızı mercimek, 1 kg çay, 5 kg un, 2 kg baldo pirinç ve 1 kg zeytin yer alıyor.