Büyükşehir´in başarı notu, pekiyi

Son 6 ayın performans değerlendirmesinde, 100 üzerinden 96 puan aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki birimlerin son 6 ay içinde yaptığı çalışmaları mercek altına alarak, Stratejik Yönetim ve Kurumsal Performans Değerlendirme toplantısı yaptı. Yapılan çalışmaların değerlendirilerek, 100 üzerinden verilen nota göre, Büyükşehir Belediyesi 96 puan alarak, pekiyi ile sınıfı geçti.

ÇALIŞMALAR MERCEK ALTINDA
Daire başkanlıkları ve şube müdürlüklerinin çalışmalarını mercek altına alan Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen toplantıyla elde edilen başarıları değerlendirdi. Meclis Salonu´nda yapılan Stratejik Yönetim ve Kurumsal Performans Değerlendirme Toplantısı´na, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, genel sekreter yardımcıları, Performans Yönetim Danışmanı Doç. Dr. Hamza Ateş, Danışma Kurulu Üyeleri, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

GELECEĞİ PLANLADIK
Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilen ile bilmeyen bir olur mu” sözleri, öğrenmenin önemine değindi. Bilim ışığında çalıştıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Her şeyimiz planlı ve programlı olacak. Günübirlik, günü kurtarma gibi bir anlayışımız olmadı, olmayacak. Kurum olarak eksiklerimiz olduğunu görüyorum. Ancak, kervan yolda giderken bu eksiklerimizi de kapatacağız. Kurumsal performansımızı daha da yukarıya çekmek için çalışacağız. Bunu birbirimiz ve halkımızı severek yapacağız. Takım ruhu içinde uyumlu bir şekilde çalışacağız. Daha büyük başarılara imza atmak için gece- gündüz çalışacağız” dedi.

KENDİMİZLE YARIŞACAĞIZ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, üç yılda gelinen noktanın geçmişle mukayese bile edilemeyeceğini dile getirdi. İyi bir noktaya gelindiğini ve büyük bir başarı elde edildiğinin altını çizen Karaloğlu, “Biz, artık kendi kendimiz ile yarışacağız. Bunu yaparken de her daire daha gerçekçi hedef belirleyecek. Önceliklerimizi çok iyi tespit edip, kaynaklarımızı ona göre kullanacağız. Her köşeye hizmet götürme sevdamız nedeniyle, projeler konusunda çok fazla dağıldık. Bundan sonra toparlanma dönemine gireceğiz. Öncelikle başladığımız ve devam eden projelerimiz tamamlayacağız. Başarılı bir ekip çalışması yapıldığına inanıyorum. Ancak, bunu yeterli görmüyorum. Daha çok başarılı olacağız” diye konuştu.

TEFTİŞ YAPMIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, performans belirlerken 6 aylık çalışmaları incelediklerini anlattı. Çolakoğlu,  Kamu yönetimi reformu kapsamında öngörülen performans esaslı bütçelemeye geçiş sürecinde stratejik plan ve analitik bütçe ilişkisini anlattı. Performans Yönetim Danışmanı Doç. Dr. Hazma Ateş ise performans değerlendirilmesinin teftiş gibi algılanmaması gerektiğini belirtti. Hedef belirlerken gerçekçi olmak gerektiğini dile getiren Ateş, yapılan bu çalışmanın teftiş gibi algılanması halinde istenilen hedefe ulaşılamayacağını anlattı.

 

DEĞERLENDİRME OBJEKTİF
Yapılan çalışma dört ana alan altında toplandı. Kurumsal Dönüşüm, Kentsel Dönüşüm, Toplumsal Dönüşüm ve Ekonomik Dönüşüm alanlarında, bütün birimlerin ürettiği hizmetlerin yüz üzerinden değerlendirildiği ve Büyükşehir Belediyesi´nin 6 aylık hizmet sonucunda, karne notunun 96 olduğu belirtildi. Strateji Geliştirme ve Performans İzleme Şube Müdürü Dr. Osman Gür, puanlama çalışmasını anlatırken, değerlendirmeleri objektif olarak yaptıklarını ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!