Büyükşehir´in 2008 hedefleri de büyük

2007 yılını değerlendiren Büyükşehir Kağıtspor yönetimi, 2008 yılına daha büyük hedefler koydu

Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü Yönetim Kurulu, önceki akşam Seka Park Otel´de basına verdiği iftar yemeğinde, 2007 yılını değerlendirip 2008 yılı hedeflerini açıkladı.

TÜRKİYEDE BİRİNCİ
Büyükşehir Kağıtspor yönetimi ile ilimiz spor basını Seka Park Otel´de bir araya geldi. Basın toplantısı şeklinde düzenlenen iftar yemeğinde Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir ile yönetim kurulu üyeleri Nurettin Arıcan, Halit Bostancı, Süleyman Durak, Fikret Yıldız, Ercüment Yıldırım, Muhammet Saraç, Tuncay Gülay, Mehmet Akif Karaosmanoğlu, Levent Atalı ve Barbaros Firal hazır bulundu. Aynı zamanda Buz Pateni Federasyonunun da başkanlığını yürüten kulüp başkanı Fahrettin Kandemir, 30 branşla Türkiyede en fazla branşta faaliyet gösteren kulüp olduklarını belirterek, en yakın takipçilerinin 19 branşla İzmir Büyükşehir Belediyespor olduğunu, ardından 16 branşla Ankara Büyükşehir Belediyesporun geldiğini, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporun 10, İstanbul Büyükşehir Belediyesporun 9 branşta faaliyet gösterdiğini ifade etti.

SPORCU SAYISINDA İKİNCİ
Sporcu sayısı olarak da 3 bin 392 sporcusundan 2 bin 179u izcilik branşında faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesporu, 2 bin 453 sporcuyla takip ettiklerini dile getiren Kandemir, önümüzdeki yıl 3 bin 500 sporcuya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Kandemir, 2004 yılında 21 milli sporcusu bulunan kulübün, 2005 yılında 68, bir sonraki yıl 105 ve bu yıl da 155 milli sporcuya ulaştığına işaret ederek, gelecek yılın hedefini 175 milli sporcu olarak belirlediklerini bildirdi.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU´NUN KATKILARIYLA
Kulübün 2007-2008 yılı bütçesinin 2.2 milyon YTL olduğunu anımsatan Kandemir, bu bütçenin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun büyük katkılarıyla belediyenin yan kuruluşlarıyla sponsor anlaşması yapılarak hazırlandığını dile getirdi. Göreve geldikten sonra alt yapıya büyük önem verdiklerini belirten Kandemir şöyle konuştu: “Altyapıya eğilmediğimiz, sporcu yetiştiren fabrikalar kurmadığımız sürece başarı gelmez. Biz bunu yaptık, pek çok branşta dünya şampiyonluğu da dahil çok sayıda uluslararası derece elde ettik. Kulübü devraldığımız 2004 yılında yalnızca 7 branşta 130 sporcusu bulunuyordu. 2005 yılında 24 branşta bin 237, 2006 yılında 28 branşta 2 bin 321 ve 2007 yılında da 30 branşta 2 bin 453 sporcuya ulaştık. Önümüzdeki yıl ise 3 bin 500 sporcuya ulaşmayı hedefliyoruz.”

ŞAMPİYON SPORCULAR YETİŞİYOR
Kandemir, vizyon branş olarak tanımladıkları atletizmde 15 Eylül 2007 tarihinde, İsviçrede yapılan Dünya Gençler Dağ Koşusu Şampiyonasında Hülya Baştuğun 4000 metrede Dünya ikincisi olduğunu, kulüp olarak Atletizm Kros Ligi Şampiyonluğunu ellerinde bulundurduklarını, buz pateninde Milli sporcuları Tuğba Karademirin Avrupada ilk 10a giren ilk Türk sporcusu olma unvanına eriştiğine, minik, novice, junior, senior kategorilerinde pek çok şampiyon sporcu yetiştirdiklerine değindi.

KULÜBÜN BAŞARILARI SAYMAKLA BİTMEZ
Buz hokeyinde de geçen yıl ilk kez Türkiye Süper Lig Şampiyonluğunu elde ettiklerini dile getiren Kandemir, kulübün diğer başarılarını şöyle sıraladı: “Buz hokeyinde Continental Cup 1. Grup üçüncülüğü, Minikler, Yıldızlar ve Gençler Türkiye Şampiyonluğu başarılarımız arasında. Boks branşında sporcumuz 46 kilogramda Selçuk Eker Türkiye Şampiyonu olurken, Mehmet Topçakanın 50 kilogramda Türkiye ikinciliği, Volkan Pepenin 52 kilogramda Türkiye üçüncülüğü ve Samet Ataçın 70 kilogramda Türkiye ikinciliği dereceleri bulunuyor. Bayanlarda ise 57 kilogramda Nagehan Gül, 57 kilogram yıldızlarda Esra Bilim ile 48 kilogram yıldızlarda Nesrin Malkoçun Türkiye Şampiyonlukları var. Bilek güreşinde milli sporcumuz Engin Terzinin dünya şampiyonluğu, Nurcihan Gönülün ise dünya üçüncülüğü var.”

HEDEF AVRUPA VE DÜNYA DERECELERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporun halter, engellilerde halter, futbol, karate, judo ve atletizm branşlarında Avrupa Şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği ve Türkiye Şampiyonluğu gibi pek çok başarısı bulunurken, yeni yıl hedefleri arasında en az 3 dalda Avrupa derecesi yapmakta yer alıyor. Karate, judo ve atletizm gibi branşlarda Avrupa ve dünyada bireysel başarılar bekleyen Büyükşehir Kağıtspor, yeni yıl ISO 9001 kalite belgesi almayı da hedefleri arasına koydu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!