Büyükşehir´i amiral gemisi yapacağız

Başkan Karaosmanoğlu, Kartepedeki arama konferansında konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kurumsal Gelişim Projesi çatısı atında gerçekleştirdiği arama konferanslarının ikincisi, cumartesi günü Kartepe`nin zirvesinde start aldı. Green Park Otel`de yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyükşehir artık sığ sularda seyreden ürkek ve çekingen bir gemi değil, okyanuslarda güvenle ve hızla yol alabilen amiral gemisi olacak” dedi.

 

“HAYATİ ÇALIŞMALAR”
Büyükşehir Belediyesi`nin stratejik amaç ve hedeflerinin belirleneceği konferansa, 90 belediye yöneticisi ile 80`e yakın sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. İki günlük konferansın açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, toplantıları “hayati çalışmalar” olarak nitelendirdi. Karaosmanoğlu, “Bugün burada hangi yoldan gideceğimizi, hangi araçları, ne zaman ve nasıl kullanacağımızı tespit etmek yani vizyonumuza ulaşmak için gerekli stratejileri belirlemek için toplandık. Burada yapılan çalışmalar ve bu çalışmalardan hareketle önümüzdeki süreçte yapılacak olan diğer çalışmalar, adım adım Kocaeli`nin aydınlık yarınlarını hazırlayacak önemdedir” dedi.

“2007 BÜTÇESİ İÇİN UYGULANACAK”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi stratejik planının önümüzdeki mayıs ayında tamamlanacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, 2007 bütçesinin bu plana göre yapılacağını vurguladı. Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik planlama büyük resmin sadece bir karesinden ibarettir. Büyük resmin adı Kocaeli Üniversitesinin akademik desteğiyle yürüttüğümüz Kurumsal Gelişim Projesidir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu proje ile kamusal kaynakların kullanımı, hizmet süreçleri, karar alma, yönetim ve denetimde etkinliği sağlayacak, yeni yasal düzenlemelerle uyumlu, katılımcı, şeffaf ve hesap veren bir yönetim sistemini oluşturacaktır.”

“MÜRETTEBATA GÜVENİYORUM”
Projenin nihai amacını “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin yaşam kalitesini sürekli geliştirecek hizmetleri adil, verimli ve etkin bir şekilde sunabilecek kurumsal bir yapıya kavuşturulmasıdır” şeklinde özetleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Böylece Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sığ ve durgun sularda, ürkek ve çekingen bir şekilde son derece yavaş seyreden bir gemi olmaktan kurtulacak, değişim rüzgarlarıyla çalkalanan, gelecek okyanusunda güvenle ve hızla yol alan güçlü bir amiral gemisi olacaktır. Bu geminin kaptanı olarak ben buna yürekten inanıyorum. Mürettebata güveniyorum” değerlendirmesini yaptı.

 

“TÜRKİYE`NİN ÖNCÜSÜ YAPMAK İÇİN”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak geleceği yöneten kurumlardan biri olma yolunda azimle ve hızla ilerlediklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`ni Türkiye`nin öncüsü bir kent haline getirmenin mücadelesini verdiklerini söyledi. Karaosmanoğlu, “Zamanı iyi kullanacağız, bilimi rehber edineceğiz, azimle çalışacağız ve başaracağız, başarmak zorundayız. Zamanla yarışacak, Kocaeli`ni, yaşam kalitesiyle imrenilen,  yaşamaktan mutluluk ve gelecek nesillere devretmekten gurur duyulacak, dünyaca tanınan bir körfez şehrine dönüştüreceğiz” dedi. 

“4 STRATEJİK ALAN”
Başkan Karaosmanoğlu, daha önce netleştirdikleri Büyükşehir Belediyesi vizyonuna ulaşmak için dört ana strateji alanı belirlediklerini vurguladı. Karaosmanoğlu bu alanları, “Kurumsal dönüşümün gerçekleştirilmesi, kentsel dönüşümün sağlanması, toplumsal dönüşümün teşviki ve ekonomik dönüşümün desteklenmesi” şeklinde açıkladı.

13 GRUP OLUŞTURULDU
Karaosmanoğlu`nun ardından sırasıyla KOÜ İşletme Bölümü`nden Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş Kurumsal Gelişim Projesi hakkında, aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümü`nden Doç. Hazma Ateş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin performans yönetimi çalışmaları hakkında, İktisat Bölümü`nden Yrd. Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise stratejik amaç ve hedeflerin belirlenmesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra söz konusu strateji alanları altında oluşturulan 13 çalışma grubunda beyin fırtınaları gerçekleştirilmeye başlandı. Gruplarda üretilen fikirler, stratejik amaç ve hedeflerin belirlenmesinde kaynak teşkil edecek.

SIRADA UYGULAMA VAR
Arama konferanslarının ilki geçtiğimiz haziran ayında düzenlenmiş ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin vizyon, misyon ve ilkelerinin neler olması gerektiği belediye yöneticileri tarafından önerilmişti. Kısa bir süre sonra yapılan netleştirme konferansı ile de sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerileri dikkate alınarak ilkeler kesinleştirilmişti.

Bu hafta sonu düzenlenen arama konferansında alınan kararlar netleştirildikten sonra Büyükşehir Belediyesi belirlediği vizyon, misyon ve ilkeleri yine belirlediği amaç ve hedefler doğrultusunda uygulamaya konulmaya başlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!