Büyükşehir´e yapı ve yol laboratuarı

Önemli bir eksiklik giderildi. Çalışmalarda kullanılan malzemelerin kalitesi artık belediye bünyesinde incelenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Araştırma Laboratuarı açıldı. Belediye tarafından kullanılacak her türlü asfalt, beton, parke, toprak ve PMT malzemelerinin kalite testini gerçekleştirecek olan laboratuar, teknik şartnameye uygun iş üretilmesini sağlayacak, çalışmaların önünü açacak.

 

ÇALIŞMAYA BAŞLADI
Hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla önemli bir adım atan Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki araştırma laboratuarı hizmete girdi. Laboratuarı gezen Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Köye Hizmet Daire Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Yuvam Toplu Konut İdaresi Başkanı Hasan Güzel, techizatları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İLK KAPSAMLI LABORATUAR
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş, Büyükşehir Belediyesi`nin ilk defa hizmet kalitesinde dünya standartlarına ulaşmak için kapsamlı bir laboratuara sahip olduğunu söyledi. Laboratuarın hizmet kalitesine verdikleri önemi vurguladığını kaydeden Soydabaş, “Kocaeli halkına hizmet götürürken amacımız günü kurtarmak olmamalı. Vatandaşın parasının yine vatandaşa en iyi ve en kaliteli hizmet olarak dönmesini hedeflemeliyiz. Yaptığımız yapılarda, asfaltta, tüm hizmetlerde dünya standartlarını yakalamak zorundayız” dedi.

DIŞARIDA YAPTIRILIYORDU
Söz konusu laboratuarda Büyükşehir Belediyesi`nin her bölgede gerçekleştirdiği, her türlü çalışmasıyla ilgili imalat testi yapılabiliyor. Örnek olarak, yol çalışmalarında toprağın sıkışma yoğunluğu, dolgu malzemenin özellikleri, üst yapıda asfaltın dayanıklılığını birkaç saat içinde öğrenilebiliyor. Büyükşehir Belediyesi, kullandığı malzemelerin tetkikini daha önce dışarıda yaptırıyordu.
Her türlü testin gerçekleştirilebileceği teçhizata sahip bulunan laboratuarda, 1 araştırma mühendisi ile 4 araştırma teknisyeni görev yapacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!