Büyükşehir’e toplu taşıma alanında ödül

Büyükşehir Belediyesi, Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda toplu taşıma alanında ödüle layık görüldü.

Büyükşehir’e toplu taşıma alanında ödül

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevreye Duyarlı Toplu Taşıma Yatırımları ve Sürdürülebilir Enerji Verimliliği alanında 30 Büyükşehir arasında 1.’lik ödülüne layık görüldü. TRANSİST Değerlendirme kurulunca ülke genelindeki Büyükşehir Belediyelerinden toplanan veriler çerçevesinde, üniversite ve bağımsız denetleme kuruluşlarınca yapılan puanlama yöntemine göre, büyükşehir belediyeleri arasında 1.’lik ödülüne layık görüldü.

BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

2-4 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da yapılan Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda, Ulaşım alanındaki yeni teknolojilerin ve stratejilerin aktarılması için akademik konu başlıkları ile yerel yönetimler ve sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir bilgi alışverişinde bulunuldu. TRANSİST 2017 kapsamında bilgi birikimini yönetmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan Toplu Ulaşım Mükemmellik (TUM) Endeksi ile mükemmellik kültürünün toplu ulaşım hizmeti veren kuruluşlarca benimsenmesi ve hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla hazırlanan model değerlendirildi.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Toplu Ulaşım Mükemmellik Endeksi ile karayolu ve raylı ulaşım modları bazında farklılaştırılmış kriterler tasarlanarak oluşturulan, Toplu Ulaşımda Puanlama Modelinin saha uygulamaları karşılaştırıldı. Puanlama neticesinde belirlenen kategorilerde başarılı olan belediyelere ödüller verildi. Yapılan törende Çevreye Duyarlı Toplu Taşıma yatırımları ve Sürdürülebilir Enerji Verimliliği 1.’lik Ödülü’nü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar teslim aldı.

DOĞALGAZLI, ÇEVRE DOSTU OTOBÜSLER

Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma alanında yaptığı çalışmalarla, şehir içi seyahatlerinde kaliteyi artırırken, çevrenin korunmasına da önem veriyor. Günümüzde çevre kirliliği faktörlerinin ilk sırasını, taşıtlardan doğaya salınan zararlı gazlar oluşturuyor. Büyükşehir, toplu taşımada 2010 yılından itibaren çevre dostu doğalgazlı otobüslerin sayısını arttırarak çevre kirliliğinin önlenmesine de önemli katkı sağlıyor.

ÜLKEMİZE ÖRNEK OLDU

Toplu taşıma araçlarında, dizel motorlu araçlarının yanı sıra doğalgazlı araçları da filosuna katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, faaliyetteki mevcut 303 adet doğalgazlı (CNG) otobüs ile ülkemize örnek olmaya devam ediyor. Doğalgazlı (CNG) otobüslerin 2010 yılından itibaren kullanılmaya başlanmasıyla çevre kirliliğindeki en büyük paya sahip olan egzoz salınımı, Karbonmonoksit gazı miktarında yüzde 40 ve Partikül salınımında yüzde 65 oranında azalma sağlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!