Büyükşehir´e 149 yeni zabıta memuru

Sınavı kazananlar belli oldu, 77 kişi boy kısalığından elendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde hizmet vermek amacıyla alacağı zabıta memurları için açtığı sınav sonuçları belli oldu. KPSS sınavından 70 ve daha yukarı puan alan 443 kişinin girdiği sözlü sınavda başarılı olan 149 kişi, Büyükşehir Belediyesine zabıta memuru ılarak girmeye hak kazandı.

BOYDAN KAYBETTİLER
Zabıta memuru kadrosu açığını doldurmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan sınava müracaat eden 443 kişiden, 40 kişi sınava katılmadı. Sınava katılanlar arasında yapılan boy ölçümlerinde, boyları zabıta memuru olamayacak kadar kısa olanlar ile, boy ve kilosu arasındaki dengesizlik fazla olan 77 kişi, elendi. Geri kalan bütün adaylar tek tek sözlü sınava alındı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Ersin Yazıcı, Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Kadir Erol´dan oluşan sınav komisyonu, Anayasa, mahalli idareler kanunu ve yapısı, Atatürk ilke ve inkılapları, devlet memurluğu kanunu ile kültür konularında sorular yöneltip, puan verdi.

BARAJI GEÇENLER BAŞARDI
Sözlü sınava girmeye hak kazanan 326 aday için 75 puan barajı esas alındı. Sözlü sınavında 75 puan ve daha yukarı alan adayların bu puanlarıyla, KPSS puanlarının ortalamaları alınarak, başarı puanları belirlendi. Sözlü sınavda konulan barajı sadece 149 aday geçmeyi başarınca, alınacak 150 kişilik kadrodan bir kadro boş kaldı. Sınavı başarı ile geçenlerin sayısı 149´da kaldı.

 

KAZANANLAR BELLİ OLDU
Başarı puanlamasından sonra sınavda başarılı olan adayların isim listesi, Büyükşehir Belediyesi´ne ait www.kocaeli.bel.tr adresinde yayınlandı. İsimleri yayınlanan adayların, istenen belgelerle birlikte 10-14 Eylül tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim daire Başkanlığı´na müracaat etmeleri gerekiyor. Sınavı kazanan adaylar 19 Eylül Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Meclis Salonu´nda hazır bulunacak.

İSTENEN BELGELER

- Sağlık Raporu ( Zabıta Memuru olarak görev yapmasına engel hastalık veya özrü yoktur ibareli),
- Sabıka kaydı (Cumhuriyet Savcığından),
- Erkekler askerlik yaptığına veya tecilli olduğuna dair belge,
-Kocaeli sınırları içinde oturduğuna dair ikametgah belgesi (Muhtarlıktan),
- 12 adet renkli ve ön cepheden çekilmiş vesikalık fotoğraf.
- 1 adet mavi plastik klasör ve 10 adet şeffaf kapaklı dosya,
- Vukuatlı nüfus örneği ( Nüfus Müdürlüğünden)

Bizi;
sosyal medyada takip edin!