Büyükşehir´den Yuvacık köylerinde yol ve genişletme çalışması

Aksığın, Tepecik, Serindere ve Örnek Köye kadar olan 10 km`lik yolda ikinci kat soğuk asfalt çalışması yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yollarındaki asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı´na bağlı Makine İkmal Şube Müdürlüğü asfalt ekipleri bu hafta başında Yuvacık sırtlarında yol ve genişletme çalışması yaptı. Ekipler, Aksığın, Tepecik, Serindere ve Örnek Köye kadar olan 10 km´lik yolda ikinci kat soğuk asfalt çalışması gerçekleştirdi. Söz konusu güzergah uzun zamandan beri bozuk zemini nedeniyle ulaşımda sorun yaratıyordu. Ekipler ilk olarak çukurlarla dolu olan yolun yama çalışmasını yaptı. Ardından  ikinci kat soğuk asfalt dökümü yapılarak, yol düzgün bir hale getirildi.

 

GENİŞLETME HEYALAN RİSKİNİ ÖNLEDİ
Asfaltın yanı sıra yapılan genişletme çalışması ise olası heyelan riskini önemli ölçüde ortadan kaldırdı. Genişletme çalışması, sert virajları ile bilinen yoldaki trafik akışını güven altına aldı.

MUHTAR´DAN TEŞEKKÜR
Öte yandan Serindere Mahalle Muhtarı Musa Özkan, Büyükşehir ekiplerinin yol ve genişletme çalışmasını yakından takip etti. Muhtar Özkan yapılan hizmetin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “10 km´lik yol çukurlarla doluydu. Büyükşehir ekipleri önce bu sorunu ortadan kaldırdı. Yolumuz asfaltlandı. Bu arada ekipler bölgedeki heyelan tehlikesini tespit etti. Bu nedenle asfaltın yanında bir de genişletme çalışması yapılarak araçların virajı daha rahat alması sağlandı. Tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi´nin yol çalışmaları havalar iyi gittiği süre içinde bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!