Büyükşehir´den Yunanistan´a dostluk eli

Başkan Karaosmanoğlu Yunanistan`ın İstanbul Başkonsolosu`na geçmiş olsun mesajı gönderdi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaklaşık dört gündür Yunanistan´ı adeta cehenneme çeviren orman yangınları ile ilgili olarak duyarlılığını ortaya koydu. Başkan Karaosmanoğlu, Yunanistan´ın İstanbul Başkonsolosu Alexandros Alexandris´e yazılı bir mesaj göndererek yangınlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, ayrıca yangın söndürme çalışmalarında Büyükşehir İtfaiyesi´nin her zaman yardıma hazır olduğunu ve talep edildiği taktirde en kısa sürede görev bölgesine ulaşacağını kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ HAZIR
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Yunanistan´dan gelebilecek olası bir yardım çağrısına karşı da hazırlıklarını yaptı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan önceki gün Türkiye İtfaiyeciler Birliği Genel Sekreteri olarak Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü´nün Ankara´daki merkezini aradı. Pehlivan Yunanistan´ın talep etmesi durumunda Türkiye´den gidecek olası bir ekip içinde yer almak istediklerini söyledi. Pehlivan talep doğrultusunda içinde Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi erlerinin de bulunduğu 50 kişilik bir ekiple bölge gidebileceklerini söyledi.

MESLEKTAŞA YARDIM ELİ
Bu arada Emin Pehlivan ayrıca dün de Yunanistan İtfaiyesi Genel Müdürü Andreas Kois´e telefonla ulaştı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında görüştüğü Yunanlı meslektaşına geçmiş olsun dileklerini ileten Pehlivan, her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi. Yunanistan İtfaiyesi Genel Müdürü Kois de Kocaeli´nden gelen yardım talebine teşekkür ederek, “Bugün de Türk Çevre ve Orman Bakanlığı´ndan yardım söndürme çalışmaları için bir uçak geldi. Bu zor günümüzde Türklerin yanımızda olması bizi duygulandırıyor” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!