Büyükşehir´den uluslararası başarı

Milli atletimiz Abdil Ceylan, Balkan Kros Şampiyonası´nda 1. oldu

Son dönemde atletizmde başarılı sonuçlar elde eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Hafta sonu Romanya`da gerçekleşen Balkan Kros Şampiyonası Büyük Erkekler kategorisinde birinciliğe Büyükşehir Kağıtsporlu Abdil Ceylan ulaştı.

CEYLAN 1, KARAYEL 9.
Romanya`nın Craiova şehrinde bu yıl 51`ncisi yapılan Balkan Kros Şampiyonası`na çeşitli ülkelerden yüzlerce sporcu katıldı. Şampiyonanın en önemli kategorisi olan Büyük Erkekler 12 kilometrelik yarışında, Büyükşehir Kağıtsporlu Abdil Ceylan 38 dakika 51 saniyelik derecesiyle altın madalya kazandı. Büyük Erkekler kategorisinde ilk üç sırayı Türk atletler alırken, bu kategoride yarışan bir başka Büyükşehirli sporcu Bekir Karayel ise 41 dakika 2 saniyelik derecesi ile 9. oldu. Türk Milli Takım kafilesi, Büyükşehirli sporcuların büyük katkılarıyla Romanya`dan 5 bireysel, 4 takım madalyasıyla döndü. Milli takımımız Sırbistan-Karadağ ve Yunanistan`ın önünde şampiyonluğa ulaştı.

23 YAŞ ALTINDA BİLGİÇ 5.
Balkan Şampiyonası`nın yapılan 23 Yaş Altı Erkekler yarışlarında ise, 8 kilometrelik koşuyu Romen atlet Marius Ionescu 25 dakika 36 saniye ile ilk sırada tamamlarken, Büyükşehirli Fatih Bilgiç ise 26 dakika 12 saniyede koşarak 5. oldu. Bu kategoride şampiyonluğa ev sahibi Romanya ulaştı. Milli takımımız ise ikinci oldu.

“GURUR DUYDUK”
Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Başkanı Gültekin Görüm, Ceylan`ın aldığı sonuçtan son derece mutlu olduklarını söyledi. Kulüp bünyesindeki atletlerin başarılı yarışlar çıkardığına dikkat çeken Görüm, “Bu sonuçlar hem ülkemiz hem de ilimiz açısından son derece gurur verici. Başta altın madalya kazanan sporcumuz Abdil Ceylan olmak üzere tüm atletizm takımımızı kutluyorum. Bu başarılarının devam etmesini umut ediyorum” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!