Büyükşehir`den tarla operasyonu

Köylere yönelik acil eylem planı tüm hızıyla sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz hizmet için varız ve siz köylülerin emrindeyiz” sözleri ile başlattığı köye hizmet hamlesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarının yapımından sonra, şimdide tarım arazilerini temizleme operasyonu başlattı.

EYLEM PLANI İŞLİYOR
Kısa bir süre önce köy muhtarlarıyla yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi`nin köylere yönelik hazırladığı acil eylem planını açıklayan Başkan Karaosmanoğlu, plan çerçevesinde düşünülen çalışmaların ikincisi için de düğmeye bastı. Acil eylem planı çerçevesinde ilk olarak 13 günlük bir çalışmayla, 120 kilometrelik en bozuk köy yollarını asfalt ile onaran Büyükşehir Belediyesi şimdi de il genelindeki bütün tarlaların ara terfi yolları ile tarım arazilerini grayderlerle temizleme çalışması başlattı.

HASAT DÖNEMİ BAŞLAMADAN
Köylünün tarladaki ürününü traktörüne taşıması ve köy bağlantı yoluna rahatça ulaşması için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi bu çerçevedeki çalışmasını hasat mevsimi başlamadan bitirmeyi hedefliyor. Yapılan çalışmanın Türkiye`de ilk olduğu ifade edilirken, köylüler uygulamadan son derece memnun olduklarını söyledi.

Gebze başta olmak üzere Değirmendere, Gölcük, Derince, Körfez, Kandıra, Yuvacık, Bekirpaşa, Çayırova, B. Derbent, İhsaniye ve  Karamürsel köylerindeki tarla ara terfi yollarını açmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi söz konusu çalışması için Fen İşleri ve Köye Hizmet Daire Başkanığı`na ait 13 ayrı ekibini kullanıyor. Büyükşehir`in bu çalışmalarına Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de eşlik ediyor.

TOPLAM 2 bin 37 KM
Çalışmaların son derece hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise, hedefin hasat mevsimi gelmeden tarla ara terfi yollarını kullanılabilir hale getirmek olduğunu ifade etti. Yetkililer, çalışma sonuncuda il genelinde yaklaşık 2 bin 37 kilometrelik tarla alanının taranarak ara terfi yolların açılacağını da bildirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!