Büyükşehir´den özürlüler zirvesi

Özürlülere yönelik çalışma ve projeleri, onlarla birlikte belirledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özürlülerle ilgili proje ve çalışmalarını, onların katılımı ile yaptığı bir zirve toplantısıyla masaya yatırdı. Toplantıda, öncelikli olarak özürlülerin kalabileceği bir bakım evi kurulmasına ve bu yöndeki çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi.

GENİŞ KATILIM
Büyükşehir Belediyesi, özürlü derneklerinin yöneticileri ile yaptığı ortak toplantıda, bir dizi karar aldı. AK Parti Grup Salonu`nda yapılan toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu başkanlık etti. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Osman Poyraz, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Turgut Çakar, Özürlüler Şube Müdürü Dr. Yıldız Özbek, Belde A.Ş Genel Müdürü Gültekin Gürüm, Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Çözüm Masası görevlisi  Ziynet Turan ve çok sayıda özürlü dernek yöneticisi katıldı.

YÖNETİCİLERE BİLGİ AKTARILDI
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin özürlülere yönelik bir yıllık çalışmalarını anlattı. Toplantıya katılanlara kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen Özürlüler Şube Müdürlüğü ve Gülen Yüzler Projesi hakkında, bilgi verildi. Gülser Ustaoğlu, özürlüleri toplumun bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

BÜYÜK ORGANİZASYON
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi`nin 3 Aralık Özürlüler Günü`nde 500 özürlünün toplanacağı bir organizasyon düzenlemek istediği belirtildi. Bu organizasyona katılımı artırmak amacıyla özürlülere tekerlekli sandalyeden, beyaz bastona, işitme cihazından akülü tekerlekli sandalyeye kadar özürlü yardımcı ekipman dağıtımında bulunması kararlaştırıldı.

KISA VADELİ HEDEFLER
Öncelikli olarak kısa vadeli hedefler ele alındı. İçinde konferans solanları, mesleki edindirme kurslarının bulunduğu rekreasyon rehabilitasyon ve kültür merkezinin açılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, evde bakım hizmetlerinin geliştirilmesi, özürlüler yaz kampı düzenlenmesi gibi 2006 yılı kısa vadeli hedefler belirlendi.

BAKIM EVİ ÖNCELİK TAŞIYOR
Söz konusu aktarımların ardında toplantıya katılan özürlü dernekleri yöneticilerine tek tek söz verilerek istek ve eleştirileri dinlendi. Büyükşehir Belediyesi`nin özürlülere verdiği önem ve gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren dernek yöneticileri Belediye`nin uzun vadeli hedefleri arasında yer alan Bakım Evi oluşturma projesine öncelik verilmesini istedi.

AYLIK MUTAT TOPLANTILAR
Toplantının ardından konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, dernek yöneticileriyle yaptıkları toplantının son derece olumlu geçtiğini belirterek, söz konusu toplantılarını bundan sonra her ay mutat gerçekleştirilmesi için karar aldıklarını söyledi. Ustaoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin özürlülere büyük önem verdiğini bir kez daha yineleyerek, derneklerle yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi`nin özürlü politikasına yol haritası çizdiğini de sözlerine ekledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!