Büyükşehir`den öğrencilere özel buz pateni dersi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Olimpik Buz Sporları Tesisi, il genelindeki okullara özel olarak hizmet vermeye başladı.

Velileri izin veren öğrenciler, düzenli olarak ders alıyor, buz pateni öğreniyor, yetenekleri ölçüsünde yarışmalara katılıyor.

YAHYA KAPTAN İÖO BAŞLADI
Halk günleri düzenleyerek buz patenini Kocaelililer`e sevdirmeyi hedefleyen tesis yetkilileri, ilköğretim okullarına yönelik çalışmalarının ilk etabını Yahya Kaptan İlköğretim Okulu`nda gerçekleştirdi. Yaşları 7 ile 12 arasında değişen yaklaşık 35 minik, her çarşamba uzman hocalar eşliğinde eğitimlerini sürdürüyor. Öğrencilerin ders programlarına göre ayarlanan çalışma saatleri, öğlenci olan öğrenciler çin sabah 9.30, sabahçı öğrenciler içinse 14.30`da başlıyor. Antrenörler Mehtap Başbuğ ve Burak Sezgin nezaretinde patenle kaymayı öğrenen öğrenciler, aylık sadece 20 milyon lira (20 YTL) ödüyor.

VELİLERLE BİRLİKTE
Aynı zamanda Buz Sporları Tesisi`nin Halkla İlişkiler Sorumlusu olan antranör Mehtap Başbuğ, Kocaeli genelindeki tüm ilk öğretim okullarına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Belli bir program dahilinde ilimizdeki ilk öğretim okulları müdürleriyle görüştüklerini ve öğrenci velilerine buz sporlarıyla ilgili bilgilerin bulunduğu yazılar gönderdiklerini ifade eden Başbuğ, daha sonra velilerle bir araya gelip program hazırladıklarını kaydetti. Başbuğ kısa bir süre önce start verilen uygulamaya, sömestr tatilinin ardından en az 5 okulun daha katılmasını beklediklerini vurguladı.

YETENEKLİ SPORCULARA LİSANS
Başbuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle ilköğretim okullarını tercih etmekteki amacımız yetenekli sporcuları tespit edip, Büyükşehir Belediyespor bünyesine katmaktır. Bu öğrencilere özel eğitim vereceğiz ve belli süre sonra lisans sahibi olmalarını sağlayacağız. Lisans çıkan öğrencilerden ücret talep etmeyeceğiz. Profesyonel anlamda buz sporcusu yetiştirme yaşı 5, 6 ve 7`dir. Bu yaşların üzerindeki çocukların kaliteli bir sporcu olması için olağanüstü yeteneklere sahip olması gerekir.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!