Büyükşehir´den kurumlara sıcak uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklığının aşırı yüksek olduğu günlerde 11.00 ile 16.00 saatleri arasında alt yapı kazı çalışmalarına ara verileceğini açıkladı. Karar AYKOKE tarafından kentte tüm alt yapı kurum ve kuruluşlarına iletildi. Yapılan açıklamada, doğalgaz hattı bulunan bölgelerde polietilen malzemenin ultraviyole ışınlarından olumsuz etkilenerek tehlike yaratabileceğine dikkat çekildi. AYKOME, söz konusu malzemeyi açıkta bırakan alt kurumları hakkında gerekli işlemin yapılacağı konusunda da uyarıda bulundu.

MALZEMEYİ AÇIKTA BIRAKMAYIN
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Büyükşehir Belediyesi´nin çeşitli tedbirler almasına neden oldu. Büyükşehir Belediyesi İSU, İZGAZ, SEDAŞ, İl Telekom Müdürlüğü, PALGAZ, ARMAGAZ, İSAŞ, TÜRKSAT Ulaşım Daire Başkanlığı, BOTAŞ, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve Karayollarını sıcak hava koşullarından dolayı doğalgaz hattı bulunan bölgelerde yapılacak alt yapı çalışması nedeniyle uyardı. Sıcak hava nedeniyle doğalgaz hattı bulunan bölgelerde polietilen malzemenin ultraviyole ışınlarından olumsuz etkileneceği ve tehlike oluşturacağından açıkta bırakılmaması, açıkta bırakılan malzemenin tespit edilmesi durumunda ise gerekli işlemin yapılacağı kaydedildi.