Büyükşehir´den KOÜ´ye milyonluk hibe

SEKA´nın AR-GE laboratuarındaki cihazlar artık genç bilim adamlarının hizmetinde.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi`ne önemli bir hibede bulundu. SEKA İzmit İşletmesi`nden devralınan AR-GE Laboratuarı, kağıtçılık laboratuarı olarak kullanılması amacıyla

SEKA´nın AR-GE laboratuarındaki cihazlar artık genç bilim adamlarının hizmetinde.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi´ne önemli bir hibede bulundu. SEKA İzmit İşletmesi´nden devralınan AR-GE Laboratuarı, kağıtçılık laboratuarı olarak kullanılması amacıyla KOÜ Kağıtçılık Meslek Yüksek Okulu´na devredildi.



CİHAZLAR TESLİM EDİLDİ
Alanında Türkiye´nin referans laboratuarı olarak bilinen SEKA AR-GE Laboratuarında devir teslim kısa bir süre önce yapıldı. Dış İlişkiler ve AR-GE´den Sorumlu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Erkan Ayan ile laboratuardaki cihaz ve aletleri inceleyen KOÜ öğretim görevlileri Ertunç Baykal ile Elif Öztürk, cihazların üniversiteye önemli katkılar sağlayacağını söyledi.



MAKİNELER MÜZEYE
Yeniden kurulma maliyeti yaklaşık 1 milyon YTL olan ekipmanların taşınma işlemlerine de aynı gün içinde başlandı. Kullar MYO bünyesinde oluşturulan yeni laboratuara taşınan cihazlar, bundan böyle genç bilim adamlarına hizmet verecek. Bilindiği gibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, SEKA Kent Park içinde bir sanayi müzesi inşa edecek. Bu müzede kağıdın üretim aşamalarında kullanılan makineler de sergilenecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!