Büyükşehir´den kimya laboratuarına yeni vizyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gıda ve içme sularının analizlerinin gerçekleştirildiği kimya laboratuarını yenileyerek, son teknolojik aletlerle güçlendirdi.

Sağlık ve Sosyal Daire İşleri Başkanlığı bünyesinde İSU binasının birinci katında faaliyet gösteren laboratuar alınan yeni aletlerle teknolojik gelişmelere ayak uydurmuş oldu.

KİMYASAL KAZALARA BÜYÜK ÖNLEM
Dört uzmanın görev yaptığı laboratuardaki en dikkat çeken ekipman ise, herhangi bir kimyasal zehirlenme sırasında devreye giren acil göz ve boy duşu oldu. Laborantlara daha rahat çalışma imkanı sağlayan söz konusu iki duş, göze ya da vücuda herhangi bir kimyasal madde sıçraması durumunda devreye girerek yanıcı maddenin bertarafını sağlıyor.

STERİL KABİNDEN KÜL FIRININA KADAR
Bu arada laboratuara alınan yeni aletler arasında gıdaları yakmak için  bir kül fırını, aletlerin steril edilmesini sağlayan steril kabin, termosifon, buzdolabı ve bir de bulaşık makinesi satın alındı. Bu arada kimyasal maddelerin saklanması amacıyla laboratuar içinde kimyasal saklama odası ile yine kimyasalların tartılması için bir de Tartım Odası yapıldı.

ANALİZLERİN GÜVENİLİRLİLİĞİ
Laboratuarın alınan yeni aletlerle daha da modernize hale getirildiğini kaydeden Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Osman Poyraz, “Laboratuarda yapılan analizlerin güvenilir olması büyük önem taşıyor. Bu öneme verdiğimiz değer nedeniyle laboratuarımızı yeniledik ve çağa uygun hale getirdik” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!