Büyükşehirden insanlık operasyonu

Sokakta yaşayanları toplayıp, Barınma Evi`nde koruma altına aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte, sokakta kalan kimsesizleri kurtarmak için özel bir ekiple önceki gece sokak sokak dolaştı. Gece boyunca sokaklardan toplanan biri kadın 7 kişi, Barınma Evi´ne götürülerek, karınları doyurulup, sağlık kontrolünden geçirildi. Kimsesizleri soğuklardan korumak için yapılan bu tür insani operasyonlar kış boyunca sürecek.

GECE BOYUNCA GEZDİLER
Sokakta yaşayan kimsesizleri korumak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Barınma Evi görevlileri, önceki gece zabıtalarla birlikte sokakta kalan kimsesizleri kurtarmak için operasyon yaptı. Gece saat 23.00´de başlayan operasyonda sabaha kadar sürdü. Özellikle köprü altları, harabe binalar, Tren Garı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali kontrol edilerek, sokakta kalanlar toplandı.

7 KİŞİ KORUMA ALTINDA
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, önce yaşı 18´den küçük olan 3 gençle karşılaştı. Tren Garı´nda bulunan gençler, yaşlarının küçük olması nedeniyle Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi´ne teslim edildi. Ekipler daha sonra yine parasızlıktan geceyi Tren Garı´nda geçirmek zorunda kalan İsmail-Nuray Akyol çifti ile Ömer Yılmaz, Şehirlerarası Otobüs Terminali´nden ise akli dengesinin bozuk olduğu belirlenen Rahmi Kılıç´ı Barınma Evi´ne götürdü. Karınları doyurulup, banyo yaptırılan şahıslar, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilip, giyecek ihtiyaçları giderildi. İstekleri doğrultusunda Akyol çifti İstanbul´a, Ömer Yılmaz ise bileti alanırak sabah Antalya´ya gönderildi.

34 KİŞİ KALIYOR
Büyükşehir Belediyesi, kış boyunca gece operasyonlarını sürdürerek, sokakta kalan kimsesizleri Barınma Evi´ne taşıyacak. Kalacak yerleri olmadığı için kendi istekleri ile halen Barınma Evi´nde 34 kişi kalıyor. Kimsesizler için kurulan Barınma Evi´nde kalmak isteyenler, burada 3 ay süreyle barındırılıyor. Yapılan bu hizmet sırasında kimsesizlere sağlık, yemek ve yatak hizmeti veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun talimatı ile kurulan ve sokakta kalan kimsesizleri korumak amacıyla kurulan Barınma Evi, havalar soğumaya başlayınca dolup taşıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!