Büyükşehir`den görme engelliler için sesli sinyalizasyon

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, karşıdan karşıya geçerken büyük sıkıntı çeken görme özürlü vatandaşlar için bugün önemli bir adım attı.

Trafik Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, İzmit`in iki farklı noktasında bulunan yaya geçidine sesli sinyalizasyon cihazı taktı.

DERNEK YÖNETİCİLERİ HAZIR
İlk sesli sinyalizasyon cihazı, Ulugazi İlköğretim Okulu`nun yanındaki yaya geçidine takıldı. Büyükşehir ekiplerinin cihazı takmaları esnasında, Spastik Engelliler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ayhan Ensar, Görme Engelliler Derneği Başkanı Dursun Karagöz ve her iki derneğin yöneticileri de hazır bulundu.

TALEPLERİMİZ OLUMLU KARŞILANDI
Ekipler çalışırken, sesli sinyalizasyon cihazının takılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Spastik Engelliler Derneği Başkanı Ayhan Ensar, “Biz engellilerin taleplerine olumlu baktığı için, Kocaeli`de yaşayan engelliler adına Büyükşehir Belediyesi`ne  teşekkür ederim” dedi. İnönü Caddesi üzerinde, Ziraat Bankası yanında bulunan trafik ışığına ise yarın  sinyalizasyon cihazı takılacağını hatırlatan Ensar, daha sonra dernek üyeleriyle birlikte cihazın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla karşıdan karşıya geçti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!