Büyükşehir´den Gölcük´e yakışan “hizmet”

Yeni hizmet binası modern mimarisi ve teknik donanımı ile fark yarattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos depreminde yıkılan Gölcük Hizmet Binası´nın yerine inşa ettirdiği yeni belediye binasını tamamladı. Gölcük Belediyesi´nin tüm birimleri Eski Garajlar Mevkiinde yapılan modern binaya taşındı.  Yeni hizmet binası, dağınık durumda olan Belediye birimlerini tek çatı altında topladı. Zemin artı iki kattan oluşan yapı, mimarisi ve teknik donanımı ile ilçede fark yarattı.

MODERN YAPI
4.5 dönüm arazi üzerinde inşa edilen hizmet binası  betonarme karkas tekniği ile yapıldı. Binanın 2 bin 840 metre karesi bodrum, 2 bin 350 metre karesi zemin, bin 725 metre karesi birinci ve bin 685 metre karesi de ikinci katı oluşturuyor.

İSPANYA´DAN GRANİT
Çelik konstrüksiyon taşıyıcılar üzerine inşa edilen binanın dış cephe kaplamalarında Afrika´dan gelen ‘African Red´ ve İspanya´dan gelen ‘Roza Porino´ adı verilen doğal granitler kullanıldı. Granitler arası ise su yalıtımı olan fitil + silikon uygulaması yapılarak dış cepheye monte edildi. Bina içi zemin kaplamalarında ‘Suni Mermer´ olarak adlandırılan famerit taşlar kullanıldı. Büro olarak kullanılacak kısımlarda beyaz, ortak kullanım alanlarında ise siyak taşlar tercih edildi.

BİRİMLER BİR ARADA
Gölcük Hizmet Binası´nın D -130 girişi bölümünde Büyükşehir Belediyesi´nin İSU, İZGAZ irtibat büroları yer alıyor. Bu katta ayrıca, Gölcük Belediyesi´nin Gelir Müdürlüğü, 140 kişilik meclis salonu, fuaye ve büfe yer hizmet veriyor. Birinci katta Gölcük Belediyesi birim  ve Başkan yardımcıları ofisleri, ikinci katta da Başkanlık Makamı ve Belediye Birimleri yer alıyor. Binanın zemin katında 32 araçlık bir otopark bulunuyor. Bodrum katında ise iş yerleri yer alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!