Büyükşehir´den Gebze´ye üst geçit

Kocaeli`nin en büyük ilçesi Gebze`de önemli yatırımların altına imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 üzerinde, Safaş ile Omtaş Fabrikası arasına yaya üst geçidi yapacak. İstasyon Mahallesi ile Beylikbağı Mahallesi`ni birbirini bağlayacak olan üst geçit, iki mahalle arasında yayaların ulaşımı konusunda yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldıracak.

İHALEYE İKİ FİRMA
Üst geçit yapım işi için bugün Büyükşehir Belediyesi`nde bir ihale gerçekleştirildi. Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında yapılan ihaleye iki firmadan teklif geldi. İhalede düşük teklif 232 bin 688 YTL ile Dem-ka İnşaat`tan gelirken, Rıza Güneş Usta ise komisyona 292 bin 565 YTL ile yüksek teklif veren isim oldu.

1.5 AYDA TAMAM
İhaleyi kazanan firma, komisyonun teklif dosyalarını detaylı incelemesinden sonra açıklanacak. 56 metre uzunluğunda olacak olan üst geçidin yapımı, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 45 gün içinde tamamlanmış olacak.