Büyükşehir´den eğitime destek

Orhan Mahallesi´nde yapılan lise için her türlü desteği veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eğitime verdiği önemi birkez daha gözler önüne serdi. 17 Ağustos 1999 depreminde aldığı ağır hasar nedeniyle yıkılan Orhan Mahallesi`ndeki Bağçeşme İlköğretim Okulu alanına yapımı başlanan yeni lise için alt yapı ve çevre düzenlemesini üstlendi.

15 DERSLİKLİ LİSE
Avrupa Yapısal Çelik Birliği ve Türk Yapısal Çelik Derneği`nin 2004 yılında vefaat eden kurucu üyesi Prof. Dr. Tevfik Seno Arda anısına yapılan okul 15 derslikten oluşacak. 30`ar kişilik dersliklerin yanısıra iki katlı okulda 5 adet laboratuvar, bilgisayar odası ve bir spor salonu bulunuyor. Gelecek yıl tamamlanıp, eğitime açılması hedeflenen liseye Prof. Tevfik Seno Arda adı verilecek.

ALT YAPISI BÜYÜKŞEHİR`DEN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, yapımına başlanan lisenin zeminini temel seviyesine çıkarmak için dolgu çalışmalarını sürdürüyor. Alt yapısı Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan okulun bahçe ve çevre düzenlemesi de Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

YÖNETİCİLERDEN TEŞEKKÜR
Dernek yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi`nin temel açma ve dolgu çalışmaları sırasından yaptığı yardımdan ötürü Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür etti. Yapımı gelcek eğitim yılına yetişecek olan lisenin Orhan Mahallesi`nde büyük bir açığı gidereceği belirtilirken, dernek yöneticileri, “Lisemize kjatkı sağlayacak olan vatandaşların veya kurumların isimleri sınıflarda yaşatılacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!