Büyükşehir´den depremin yıldönümünde anlamlı program

Yitirdiğimiz canlar dualar ve ezgilerle anılırken, çıkarılan dersler de bilimin ışığında masaya yatırılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 17 Ağustos depreminin yıldönümünde geniş ve son derece anlamlı bir program hazırladı. Klasik anma programlarının ötesine taşınan etkinlikler çerçevesinde bir yandan yitirdiklerimizi anarken diğer yandan da bilimin ışığında Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı çalışmalar masaya yatırılacak.


SİSMOLOJİ MERKEZİ AÇILACAK
Büyükşehir Belediyesi depremin yıldönümünde ilk olarak bugün (16 Ağustos) Deprem Sismoloji Merkezi´nin açılışını gerçekleştirecek. Belsa Plaza B Blok kat 5´de faaliyet gösterecek olan merkezin açılışı 12.00´de yapılacak. Büyükşehir Belediyesi aynı gün “17 Ağustos 1999 Depreminin Psikolojik Etkileri ve Depremden Alınan Dersler” konulu bir panel düzenleyecek.

PANEL DÜZENLENECEK
Dolphin Kültür Merkezi´nde 14.00´de başlayacak olan panelin açış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yapacak. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prf. Dr. Tamer Aker depremin psikolojik etkilerini ve insanın ruhsal yapısındaki etkilerini, Yrd. Doç. Dr. Işık Karakaya ise depremin çocuklar üzerindeki psikolojik tahribatını anlatacak. Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Doktor Şerif Barış, İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Beyan, deprem gerçeği ile alınması gereken önlemler hakkında bilgi verecek.


BÜYÜKŞEHİRİ FUARDA DA PROGRAM DÜZENLİYOR
17 Ağustos deprem felaketinde yaşamlarını yitiren binlerce vatandaşımız ise fuarda düzenlenecek törenle anılacak. Fuar özel programı güneş sahnesinde yapılacak. 21:00 de başlayacak programa Dr. Senai Demirci sunumu ve konuşmaları ile katılırken Dursun Ali Erzincanlı da seslendireceği şiirlerle geceye anlam katacak.

DÜNYA KURAN OKUMA BİRİNCİLERİ FUARDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Fuar güneş sahnesinde 16 Ağustos 2007 saat 21:00 başlayacak programına ayrıca Kuran okuma dünya şampiyonu Mısır´lı hafızlar Memduh Cüde Saad, Muhammet Saad Tavsi de katılacak. Programa18 kişilik galata semazenleri de bir gösteri sunacak.

RESİM SERGİSİDE VAR
Büyükşehir Belediyesi deprem özel programı kapsamında bir de resim sergisi düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve A4 Sanat Akademisi iş birliği ile organize edilen resim sergisi Sabri Yalım Parkı- Belsa Plaza önünde gerçekleşecek. Depremde yaşananları sanat aracılığıyla kent belleğine aktaracak olan sergi yarın saat 18:00 de açılacak. Sergi 17-24 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak.

PROGRAMIN SON AYAĞI ANITPARK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deprem özel program İzmit Anıtpark´ ta gerçekleşecek programla son bulacak. 21:00 de başlayacak program Kocaeli İl Müftülüğü ile ortaklaşa hazırlandı. Deprem şehitleri gecede Kocaeli İl Müftülüğü imam hatiplerinin okuyacağı kuran ve ilahilerle anılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!