Büyükşehirden, Başkentte 1. Kamu Kalite Semineri´ne katkı

24 Mayıs 2004 Perşembe günü Ankara`da Kamu Kalite Platformu tarafından, “Stratejik Yönetim uygulamaları ve Bilgi Paylaşımı” konulu 1. Kamu Kalite Semineri düzenlendi.

24 Mayıs 2004 Perşembe günü Ankara´da Kamu Kalite Platformu tarafından, “Stratejik Yönetim uygulamaları ve Bilgi Paylaşımı” konulu 1. Kamu Kalite Semineri düzenlendi. Seminere değişik kamu kurumlarından 30 Genel müdür, genel müdür yardımcısı, 80 Daire başkanı, 110 müdür seviyesinde olmak üzere toplam 600 kişi katıldı.

Bu seminerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Strateji Geliştirme ve Performans İzleme Şube Müdürlüğü tarafından temsil edildi. Seminerin düzenlendiği MTA Genel Müdürlüğü konferans salonunda, yerel yönetimlere ait tek stand Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nindi. Katılımcılara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı bu standda dağıtıldı. Kitapçığa yoğun ilgi gösteren katılımcılara  konu ile ilgili geniş bilgi verilerek görüş alış verişinde bulunuldu.

Seminerin öğleden önceki bölümünde: panalistler tarafından “Stratejik Yönetim Felsefesi, Türk Kamu Sektöründe Stratejik Yönetim ve Yönetimin Kamuya Getirecekleri” konusunda bildiriler sunuldu.

Öğle arasında çeşitli kurum temsilcileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Performans İzleme Şube Müdürlüğü görevlileri arasında ikili görüşmeler yapılarak, seminerin ilk bölümüne ilişkin teorik açıklamalar değerlendirildi.

Seminerin öğleden sonraki bölümünde, Türkiye İstatistik Kurumu, İller Bankası, Hudutlar ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü´nün Stratejik Yönetimde Pilot Uygulama çalışmaları temsilcileri tarafından aktarılarak uygulamaya ilişkin deneyimler ve uygulamada karşılaşılan sorunlar katılımcıların sorularıyla da detaylandırılarak paylaşıldı.

Pilot uygulamaların görüşüldüğü ana tema Performans Bütçe ve Performans Yönetimi Süreci oldu. Bu görüşmelerde ulaşılan genel sonuç, uygulamanın ilk yılları olması nedeniyle elde edilen sonuçların mali ve fiili gerçekleşmelerinin hedeflenen değerlerden olumlu yada olumsuz sapmalarına ilişkin kesin kararların verilemediği yönünde olduğu idi. Buna ek olarak uygulayıcı kurumların umutsuzluğa kapılmamaları gerektiği, yıllar içerisinde oluşacak bilgi birikimi ile bu olumsuzlukların aşılacağı ve çok daha sağlıklı karşılaştırmalar yapılarak sürecin daha da iyileşerek işleyeceği vurgulandı.

Seminer sonunda Sayıştay Uzman Denetçisi ve Araştırma Grup Başkanı Bayram BARUN´a, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç Dr. Ahmet KESİK´e  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan kitapçığı sunuldu. Kendilerinden Stratejik Yönetimin daha etkin bir biçimde uygulanabilmesi için benzer etkinliklerin daha sık yapılması ve ortak bir veri yönetim sisteminin kurulması talep edilmesi üzerine, kendileri bu konularla ilgili her zaman görüşmeye açık olduklarını ve uygulama sürecinin etkinliğini arttıracak projeleri destekleyeceklerini ifade ettiler.

Ayrıca, Hudutlar ve Sahiller Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer ÇOLAK Kocaelinin Türkiye´deki önemine vurgu yaptıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Stratejik Yönetim ile ilgili çalışmalardan övgü ile bahsederek, diğer kamu kurumlarına da örnek teşkil edebileceğini ifade ettiler.

Seminer sonunda Kamu Kalite Platformu Kurucu Başkanı Ramazan PÜSKÜLLÜ ile görüşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme ve Performans İzleme Şube Müdürlü Dr. Osman GÜR, bu başarılı organizasyondan dolayı kendilerine teşekkür etti. Sayın PÜSKÜLLÜ´de katılım ve katkılarından dolayı memnuniyetlerini ifade etti. Bir Kamu Kalite Semineri´nin de Kocaeli´nde yapılması dilek ve temennisi karşılıklı olarak paylaşıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!